Obrázek článku

Aleš Březina v reprezentačním dresu ČR U15

Útočník starších žáků FK Teplice U15 Aleš Březina je tento týden s reprezentačním výběrem ČR U15 na mezinárodním turnaji Delle Nazioni v Itálii.

Česká reprezentace do 15 let vstoupila do tohoto turnaje vítězstvím, když svěřenci trenéra Karla Havlíčka porazili v pondělí v podvečer Mexiko 2:0 a obě branky vstřelil právě teplický Aleš Březina. Nejprve otevřel skóre utkání v 16.minutě, když po rohovém kopu využil závaru před brankou a míč doklepl i s přispěním nejistého zákroku mexického brankáře do sítě. Ve 30.minutě si řekl o přihrávku na středu hřiště těsně za vápnem soupeře, narazil si s Markem Naskosem a následně umístil míč přesně k tyči kolem brankáře. Ani jeden z obránců soupeře nedokázal na rychlou a chytrou narážečku zareagovat včas.

"V prvním poločase jsme hru kontrolovali, vstřelili dvě branky a podali solidní výkon. Druhý poločas jsme ubojovali a chvíli před koncem nás podržel brankář Keller chycením pokutového kopu. Druhému poločasu z naší strany neprospěla častá střídání, která hru rozhárala, ale vzhledem ke čtyřem utkáním na turnaji jsou nutností k rozložení sil" uvedl po utkání trenér Karel Havlíček.

Český výběr má ve své skupině C kromě Mexika také výběr Rumunska, se kterým se čeští mladíci utkají v úterý 26. dubna od 18:00. 

Zápasy o umístění jsou na programu v pátek 29. dubna a v neděli 1. května.

Torneo Delle Nazioni 2022

Mexiko U15 - Česko U15 0:2 (0:2)

Branky: 16. a 30. Březina.

Sestava ČR: Keller - Beran (68. Poturnay), Řeháček, Míček, Moudrý (54. Hrbáček) - Zima, Naskos (64. Vencl), Čížek (46. Panoš) - Kameník (46. Švancara), Březina (64. Nechvátal), Sosna (65. Wolfl).

Archivní foto (2001): 

Aleš Březina (13) v dresu Ústeckého KFS byl zvolen Nejlepším hráče Kouba Cupu 2021

Archivní foto (2021): 

Aleš Březina (9) v reprezentaci se spoluhráči z FK Teplice a s trenérem Davidem Köstlem

Stínadla TV