Obrázek článku

Radim Kučera: Čeká nás těžké utkání, ale Jablonci nic nedarujeme

Trenér Radim Kučera hodnotí krátkou zimní přípravu, kterou jeho tým od minulé soboty absolvoval. Také se vyjadřuje k utkání s Jabloncem, kterým startuje jarní část FORTUNA:LIGY už v pátek na Stínadlech.

Jak jste spokojený s přípravou?
"Bylo to krátké a intenzivní. Hlavně minulý byl hodně intenzivní co se týče tréninků s vyvrcholením v pátek, kdy jsme se střetli se Žižkovem. Bohužel jsem minulý týden neměl k dispozici všechny hráče kvůl COVIDu, tento týden už naštěstí jsme všichni. Zapojili se i hráči, co byli v karanténě."

Nehodil by se ještě nějaký zápas? Bohužel vám další přátelský zápas nedovolila protiepidemická opatření...
"Bohužel dvě varinty příprvných zápasů nám odpadly. Most-Souš bohužel hrát nemohl, pak tam byla varianta zápasu s Vyšehradem, ale ten jsme odvolali kvůli našim nemocným. Nakonec jsme si ale domluvili ještě přátelský zápas s Plzní na příští úterý."

Jak jste spokojený se změnami v kádru?
"Každé oživení a zkvalitnění konkurence přináší své ovoce, jak pro příchozí, tak pro hráče, kteří tu jsou. Jsem moc rád, že jsme zapracovali na stoperech. Přišli tři hráči Šimon Gabriel, Ondra Mazuch a také Ruben Droehnle, který může hrát i na levé straně. Tohle určitě kvitujeme a bereme, protože tam jsme měli na podzim velký problém. To zkvalitnění je opravdu velmi dobré a věřím, že bude i přínosné."

Dá se říct, kdo z nováčků si řekl o místo v sestavě?
"Máme teď plný počet hráčů, takže konkurence je veliká, tím pádem ještě nejsme rozhodnuti o sestavě. V hlavě něco mám, myslím si, že někteří nováčci naskočí, ale uvidíme kolik jich bude."

Teď jsou to určitě příjemnější starosti, když v podstatě na každý post máte konkurenci...
"Je to tak, teď to bude tak, že se někdo nedostane ani do nominace, někdo bude na lavičce. Konkurence je veliká a každý hráč musí chytit svou šanci za pačesy. Věřím, že tahle konkurence bude dobrá v tom, že každý na sobě bude pracovat v tréninku i v zápasech. Jsem rád, že to takhle máme, protože v prosinci jsme v určitých fázích vařili z vody a hrál, kdo měl ruce a nohy. Druhá věc je, jak na tom budou ještě hráči, kteří se vrací po COVIDu a kteří se vrací po zranění."

Otevírají se i dveře k různým herním variantám a rozestavením?
"Uvažujeme o různých variantách, ale teď jsme toho moc nacvičovat nemohli, protože ta příprava byla krátká a nebyli jsme kompletní. Spíše jsme se zaměřili na různá pravidla v tom našem systému, který nyní praktikujeme."

Přemýšlíte ještě o nějakém doplnění kádru?
"Nad doplněním nepřemýšlíme, kádr je v podstatě uzavřený. Jediná varianta, na kterou čekáme, je návrat Honzy Fortelného, protože tam to ještě není uzavřené. Možná ještě budeme řešit nějaké odchody, ale vše se ještě uvidí. Chceme vše propojit i s B mužstvem, na čemže jsme domluveni s Jardou Kolínkem. Momentálně už se poohlížíme po posilách pro letní přestupní termín, už i zde máme určité varianty. Sice je na to ještě nějaký čas, ale už nyní je potřeba to začít pomalu řešit."

S jakým cílem půjdete do jara? Budete se dívat spíše nad sebe nebo pod sebe v tabulce?
"Každý kouká nahoru! Kdo by nechtěl být nahoře? Ale musíme se dívat i pod sebe, pošilháváme po tom, abychom se dostali do klidných vod tabulky. Musíme sbírat body, aby závěr sezóny nebyl v hektice a nějakém extrémním tlaku. Ještě nedávno jsme byli v tabulce hodně dole, takže musíme si ten spodek hlídat i nyní."

Co čekáte od prvního zápasu s Jabloncem?
"Jablonec v závěru podzimu působil velmi dobrým dojmem, byl v herní i výsledkové pohodě. Teď se mu dva zápasy v přípravě výsledkově nepodařily, ale to je hodně zavádějící, protože to mohlo být náročnou přípravou. Kvalita v tom týmu stoprocentně je, čeká nás druhý tým tabulky, takže doopravdy těžké utkání. Chtěl bych, abychom domácí zápasy zvládali a nerozdávali body, Jablonci nic nedarujeme, budeme bojovat a možné je všechno."

Stínadla TV