Obrázek článku

Tomáš Grigar: Teď je to opravdu strašně důležitý zápas. Musíme vyhrát!

Čtyřikrát lovil míč ze své sítě, z výkonu celého mužstva byl nešťastný. Brankář Tomáš Grigar na Bohemce ve středu těžko nesl debakl 0:4. „V neděli musíme porazit Opavu!“ velí.

Hodně vás srážela defenziva, že?
Nebylo to dobré od celého týmu. Bylo to strašidelné. Bohužel jsme soupeři darovali každý gól, potrestal nás. S Libercem jsme to jakž takž uhráli, přežili jeho šance, tady se nám to nepovedlo. A také si myslím, že nejsme psychicky odolní. Nezahrajeme dva zápasy za sebou dobře. Soupeř dá gól a my se úplně položíme.

Čím si vysvětlujete takový propad?
Prních pět minut šlo, měli jsme i střelu na bárnu. Pak už dlouho nic. Odstartovala to ta penalta. My nejsme silné mužstvo, položíme se.

Přestávka vám ale pomohla, pak jste hráli lépe.
Byli tam tři změny, hra se zlepšila. Chtělo to kontaktní gól. Místo toho jsme ale dostali branku ze standardky, i když jsme si říkali, že je nesmíme vyrábět. To nás zase dostalo do kolen, nebyla už síla.

Ten třetí gól byl nešťastný vlastenec.
Knápa to měl už na noze, říkal jsem si, že to bude pryč. Ale trefil jednoho našeho hráče. Vyžrali jsme si to až do konce.

Nemohlo hrát na výkonu roli i to, že jste hráli po delší pauze dva ostré zápasy během čtyř dnů?
Nevím, nechci mluvit za hráče. Já jako gólman neměl problém. Je to pro všechny stejné, hraje se středa – neděle. Jsme profíci, měli bychom to zvládat. Nevidím v tom problém.

Nepodepíše se takový debakl na týmu?
Doufám, že ne. Máme pár zkušených hráčů Doufám, že to zvedneme, podržíme. Opava je další boj o záchranu. Situace nám jednoznačně velí vítězit.

Jak teď přistpoupit k zápasu s Opavou?
Musíme pro to udělat všechno na sto procent, je to opravdu strašně důležitý zápas. Musíme vyhrát!

Stínadla TV