Obrázek článku

Entropiq charity FIFA cup přispěl na FN Bulovka více než 175 tisíci

Včerejší charitativní turnaj ve FIFĚ 2020 Entropiq charity FIFA cup, kterého se zúčastnil vedle zástupců pražské Sparty, plzeňské Viktorie, Sampi teamu a Entropiqu také teplický Martin "dalas94" Vujtík, přispěl na dobrou věc celkem částkou 175 987 Kč.

Hlavním cílem turnaje totiž nebylo sportovní zápolení na playstationu, ale především výběr peněz na boj s koronavirem, které poputují do pražské nemocnice na Bulovce. Partneři akce McDonalds, Tipsport, Fine Gusto, Play Zone a Nova Sport dohromady přispěli částkou 120 tisíc korun.

Během přenosu posílali své příspěvky také diváci a komentátoři celé akce - Michal Jinoch, Lukáš Vácha a Jakub Podaný. Z této veřejné sbírky se vybralo přibližně 56 tisíc korun, což dohromady dělá 176 tisíc korun pro Kliniku infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce.

Celý turnaj byl také velmi sledovaný na streamovací platformě Twitch.tv, kde má už přes 45 tisíc shlédnutí, další diváci navíc charitativní klání sledovali přes web televizní stanice Nova Sport.

Stínadla TV