Obrázek článku

Stanislav Hejkal: Zápas s Olomoucí je pro nás zápas o šest bodů

Teplický trenér Stanislav Hejkal připravuje své mužstvo celý týden v Blšanech na start ligového jara. Jeho svěřenci přivítají v sobotu od 14:30 Sigmu Olomouc a teplický lodivod ví, že půjde o utkání tzv. o šest bodů.

Jak se chystáte na zápas s Olomoucí?
Chystáme se v Blšanech, protože kvůli klimatickým podmínkám v Teplicích není možná příprava na umělé trávě, takže jsme museli zareagovat a připravujeme se v Blšanech.

Jak velká je to pro vás komplikace?

Komplikace to je, ale je to pořád lepší než trénovat na umělé trávě. Podle mého názoru prostě umělá tráva je jiný sport.

Máte v hlavě už sestavu na první ligové kolo nebo jsou tam ještě otazníčky?

Jsou tam dva otazníčky, možná tři, jeden systémový a ty další závisí na zdravotním stavu Vyhnala, Řezníčka a Kučery. Podle toho se poté rozhodnu pro systém a sestavu.

Určitě už také máte představu, co by mělo a Sigmu platit...

V hlavě něco mám, Sigmu jsem sledoval, jak při zápasech v Turecku, tak její výkon v generálce s Karvinou. Musím říct, že to je velmi silné kombinační mužstvo a k zápasu vzhlížím s velkou pokorou.

Těšit vás určitě může, jak zapadl do týmu Lukáš Mareček...

Lukáš byl mojí vysněnou posilou, pracovalo se na tom dlouho. Jsem moc rád, jak se zžil s týmem, ve výkonech celého týmu to je znát.

Budete jiště doufat také v podporu fanoušků po zimní pauze...

Přál bych si, aby přišlo co nejvíce fanoušků, i když počasí asi nebude ideální. Je to pro nás zápas o šest bodů, jsme sousedi v tabulce a dělí nás jen dva body, takže podpora fanoušků by se nám moc hodila.

Stínadla TV