Obrázek článku

Žákyně FK Teplice navštívily anglický Manchester

Starší žákyně FK Teplice vyrazily díky partnerům klubu v minulém týdnu na sportovně-vzdělávací pobyt do anglického Manchesteru. Hlavním partnerem akce bylo Mondi Štětí, dalším partnerem pak firma Family Bakery.

Tým starších žákyň byl v Manchesteru od úterý čtyři dny a jejich program byl opravdu nabitý. V úterý po příletu proběhlo ubytování a krátká procházka po městě, ale už ve středu se vše rozjelo na plné obrátky. Na programu bylo dopoledne vzdělávání v oblasti komunikace, po obědě si teplické holky zatrénovaly pod vedením trenérů z Manchesteru City a ve večerních hodinách zbyl také čas na nákupy.

Ve čtvrtek po dalším vzdělávacím semináři následovala prohlídka Etihad Stadium, kde domácí zápasy hraje Manchester City, poté tým vyrazil na další prohlídku v Národním fotbalovém muzeu, kde jsou k vidění trofeje pro vítěze FA Cupu a Premier League. Poté už následoval přesun na hřiště, kde FK Teplice WU15 odehrál přátelské utkání s místním týmem Curzon Ashton Football Club. Ten hráčky žlutomodrých vyhrály 4:1, když góly vstřelily Saláková, Kratochvílová, Šulcová a Vaníčková. Hráčky FK Teplice dostaly na památku i dres místního týmu.

V pátek před odletem ještě teplické hráčky šly na prohlídku Old Trafford. Celý zájezd byl letecky a tým byl ubytovaný na vysokoškoleské koleji The University Campus of Football Business. "Moc děkujeme našemu partnerovi Mondi Štětí, že holkám zajistil nezapomenutelný zážitek. Výlet do Manchesteru byl opravdu vyčerpávající a více se toho stihnout ani nedalo. Holky si vyzkoušely komunikovat v angličtině, viděly, jak probíhá výuka jinde než v česku a já věřím, že to pro ně může být motivace naučit se anglicky ještě lépe a třeba jít do Anglie studovat a zkusit se prosadit do místní profesionální soutěže. Viděli jsme i dva opravdu krásné stadiony, muzeum a místní architekturu. Obrovské díky za to, že to všechno klaplo patří i paní Janě Fišerové z Family Bakery, která vše plánovala a zajistila zmiňované ubytování. Holky, ale i realizační tým si opravdu odvezl nezapomenutelný zážitek, za který patří všem, kdo pomohl, velké díky," pochvaloval si šéftrenér dívčí žákovské kategorie Bohumil Kudrhalt.

Stínadla TV