Obrázek článku

​FK Teplice vstupuje do světa eSportu!

FK Teplice se rozhodl následovat přední sportovní kluby z celého světa a vstupuje do světa eSportu. Díky dohodě s týmem Nessus Gaming tak bude na eSportových turnajích a eventech reprezentovat ve hře FIFA FK Teplice hned čtveřice hráčů.

ESport se rozvíjí především v posledních letech a turnaje v tomto odvětví mají obrovskou sledovanost. Své eSportové týmy dnes mají zahraniční týmy jako Manchester City, West Ham United, Valencia nebo Schalke 04. Jako první se svým týmem v České republice pak přišla pražská Sparta. "Vnímáme obrovský marketingový potenciál světa her, eSports se v následujících letech bude rozhodně dále rozvíjet a nechceme zaspat hned na začátku, proto jsme moc rádi, že jsme se s Nessus Gaming dohodli na spolupráci," vysvětluje vznik eSportového týmu manažer marketingu a PR FK Teplice Martin Kovařík.

Tým Nessus Gaming, který bude FK Teplice reprezentovat, založil teplický rodák Štefan Šraga, jenž bude, kromě manažerské úlohy v týmu, také jedním z hráčů. I jeho parťáci z týmu pochází z Teplic a okolí. "V Ústeckém kraji asi neexistuje prestižnější sportovní značka než je teplický fotbalový klub, proto pro nás bude čest na turnajích nosit žlutomodré barvy a reprezentovat klub ve světě eSports," říká Šraga, jehož bratranec David v Teplicích hrál a nakukoval i do ligového A mužstva.

Hráči Nessus Gaming, kteří budou nyní nastupovat v barvách FK Teplice, budou chtít navázat na své výsledky z předchozích turnajů. Na nedávném UNIZA Masters v Žilině dosáhli dokonce na triple, když získali kompletní stupně vítězů. V březnu nejmladší člen týmu "Seron" ovládl jeden z turnajů JRC FUT Nation Championship, když v pražském herním klubu RE-LOAD za sebou nechal i reprezentanta Sparty "Johnyho". Teď o víkendu navíc "Angel" posoupil do finále on-line iSport ligy, které se koná příští víkend.

Už nyní můžete sledovat instagram FK Teplice eSports ZDE.

Složení týmu FK Teplice eSport:

Štefan “šragi” Šraga
Manažer a zakladatel týmu Nessus Gaming. V esportu a gamingu se pohybuje přes 6 let. Momentálně čas na hraní už není tak, jak by si představoval, jelikož má spoustu práce se svojí organizací a “koučování” svých hráčů. Občas si zkusí i nějaký turnaj zahrát a mezi úspěchy se řadí 2. místo na UNIZA Masters, nebo porážka Polského šampiona “MRN”, kterého dokázal porazit jako jediný čech na turnaji v Polsku.

Roman “angel” Protivínský
První FIFA hráč, který do Nessusu přišel a ve kterém Štefan viděl potencionál a talent. Roman má za sebou 1. místo na UNIZA Masters, výhru na GameZone turnaji a ve “finále” byl i na turnaji v “Zetku” a v České Lípě, kde odehrál skvělý finálový zápas proti “Rozsimu”. Postoupil také do on-line finále iSport ligy a ukazuje, že mu režim “výkop” velice vyhovuje.

Jiří “brynycho” Breycha
Jirka se na turnajích pohybuje již delší dobu a minulý rok se objevil i na finále 4Games. Oproti Romanovi se více soustředí na “Ultimate Team”, kde podává skvělé výsledky ve víkendovce a tento režim mu vyhovuje více. Má za sebou výhry na několika turnajích a tvoří s Romanem dvojici na 2V2 turnaje u nás i v zahraničí.

Dominik “seron” Čermák
Nejmladší a nejnovější člen Nessus Gaming, ve kterém Štefan Šraga viděl obrovský potenciál. Ve svých 14 letech dokázal vyhrát TPG měsíční finále v Re-Loadu, kde si poradil se špičkou naší scény. Dokázal porazit hráče jako je Riijk, The Johny, Caster, Rozsi a další. Dominik se umístil také na 3. místě na UNIZA Masters. Soustředí se na oba herní režimy a už teď je jasné, že se objeví na turnaji, který bude na 4Games i letos.

Co je to eSport?
eSport je elektronický sport ve formě hraní video her. Mezi nejoblíbenější esportové žánry patří strategické hry (Starcraft II), akční hry (Counter-Strike: Global Offensive), sportovní hry (FIFA) a „Multiplayer Online Battle Arena“ hry (League of Legends, Dota 2).

Stínadla TV