Obrázek článku

Pavel Moulis: Jsme strašně šťastní, že jsme vyhráli

Dal vítězný gól po nádherném signálu, při kterém plesalo srdce nejednoho fotbalového labužníka. Pavel Moulis odehrál úžasný zápas a po jeho skončení se topil společně s celými Teplicemi v euforii. Plzeňská Viktorka padla na Stínadlech téměř šesti letech!

To je velká euforie, že?
Moc si to užíváme! Plzeň se neporáží každý den! Odmakali jsme to na sto procent, jsme strašně šťastní, že jsme vyhráli.

Měli jste nějakou speciální motivaci? Něco navíc?
Myslím, že na Plzeň se nemusíme nějak extra motivovat, všichni chtějí proti ní podat maximální výkon. V první půli jsme hráli výborně, zaskočili jsme Plzeň rychlým gólem. Plzeň taky měla šance, ale nevyužila je. Přečkali jsme poločas a v tom druhém byla Plzeň lepší, mačkala nás. Uskákali jsme to a vyhráli, tři body jsou doma.

Bylo taktikou útočit do obrany Plzně po její pravé straně?
Jo, trenér nás nabádal, abychom to hráli přes krajního beka. V prvním poločase se nám to hodně dařilo, byla tam prostor, využili jsme to dvěma góly. Pak už jsme nic neměli, ale ty body jsou strašně důležité.

Druhá branka padla po signálu, jak dlouho ho trvá secvičit?
Asi 20 minut na Kypru a ve čtvrtek jsme to pět minut zkoušeli. Stoupnul jsem si k balonu, byl tam Kuba Hora, ale ten vůbec nevěděl, co budeme hrát, protože on v tom signálu být neměl. Nakonec jsme tak rozehrávali, Martin Jindráček to výborně sklepnul a já dal gól.

Co pro tebe bylo při gólu důležité?
Já to měl na svou silnou levou nohu. Viděl jsem, že Hruška vyjel, že měl na první tyči volno, tak jsem to tam dal.

S Plzní se s body nepočítalo, že?
Přesně tak, před zápasem nám nikdo nevěřil. Plzeň není úplně v pohodě, pro nás jsou ty body moc důležité do tabulky, kde je to naplácané na sobě. Každá výhra bude hrát velkou roli.

Stínadla TV