Obrázek článku

V pátek přijede na Stínadla Mladá Boleslav

První domácí jarní zápas Teplic přivede v pátek do AGC Arény Na Stínadlech Mladou Boleslav. Od 18 hodin se budce hrát souboj, který může být v konečném účtování základní části FORTUNA:LIGY velmi důležitý, oba soupeři totiž usilují o prostřední skupinu, v níž se po skončení třiceti kol bude hrát o možnost zahrát si o Evropskou ligu.

„Chceme za každou cenu vyhrát za tři body!“ říká útočník Jan Kuchta, který si s největší pravděpodobností proti Středočechům odbyde svou teplickou premiéru v mistrovském utkání. „Moc se těším, chci týmu pomoct!“ tvrdí.

Mladá Boleslav podle něho není už tak zvučeným soupeřem, jakým byla dříve, přestože v minulém kole obrala o dva body Plzeň. „My se musíme soustředit hlavně sami na sebe, ale podle mě už Boleslav není nějaké bůh ví jaké mužstvo, není, co bývalo. Má tam jednu dvě individuality.“

Na mysli má forvarda Nikolaje Komličenka, který dal úctyhodných 19 branek. „Je velký, silový, hraje hodně do těla, je to proti němu složité. Musíme být u něj blízko, trošku přitvrdit,“ má stoper Pavel Čmovš plán, jak ruského Kolju na Stínadlech zpacifikovat.

Teplice se v obraně musí vypořádat s absencí na Slavii vyloučeného Michala Jeřábka. „Nesmí to být problém! Musíme udělat vše pro to, abychom to zvládli. Už jsme něco podobného zažili na podzim. Je dobré, že máme variabilitu v složení obrany, trenér může zareagovat v průběhu zápasu, aniž by střídal,“ říká Čmovš, který v minulosti za Mladou Boleslav hrál, k aktuální situaci v defenzivě.

Středočeši jsou aktuálně jedenáctí s 23 body, Teplicím patří díky 25 bodům osmá příčka. V posledních čtyřech vzájemných utkáních se soupeři rozešli smírně, poslední vítězství si na podzim 2016 připsala v Teplicích Mladá Boleslav (2:1). „Skláři“ naposledy přehráli doma svého soka na jaře 2015, kdy mu uštědřili debakl 5:0. Ze současného kádru Teplic tuto výhru pamatují Grigar, Vondrášek, Krob, Hora a Ljevaković.

Stínadla TV