Obrázek článku

Admir Ljevaković: Teď si všichni zasloužíme dovolenou!

Kapitáne, kam s tou lodí? Teplice našly díky výtečnému podzimnímu finiši klidnou zátoku, v níž přečkají zimu. Admir Ljevaković, kapitán „sklářů“, si závěr první části sezony pochvaluje.

Jako kapitán jsi určitě se závěrem podzimu velmi spokojený!
Celá kabina má z těch devíti bodů velkou radost. Když se podíváme, v jaké jsme byli situaci… Potřebovali jsme bodovat, ale měli jsme před sebou Liberec, Spartu a Zlín. Nikdo z nás neměl v hlavě, že z těch utkání uděláme plný počet bodů, zvládli jsme to na jedničku. Myslím, že jsme se po tom začátku ligy vrátili na cestu, kterou chceme jít. A teď už si všichni zasloužíme dovolenou!

Tým vypadal proti Zlínu hodně sebevědomě.
Já se toho utkání bál nejvíc, protože jsme v sezoně už dvakrát vyhráli venku a pak hned doma ztratili, vítězství z venku nepotvrdili. Hned jak jsme se dostali do vedení 2:1, tak jsme si při oslavě gólu říkali, že když to vedení pustíme, budeme blázni. Každý podal dobrý výkon, udělal maximum pro to, aby se ten zápas dotáhl do vítězného konce. Zlín nás sice v poslední desetiminutovce zatlačil, měl vysoké hráče, ale náš trenér dobře zareagoval a do hry dal Hoška a Čmovše, kteří to dobře uskákali.

Proč jste se zvedli? Je to tím, jak trenér čte soupeře a reaguje na vývoj zápasů?
Je to tak. Trenér Standa ví, jak na koho hrát, je v tom dobrý. Celkově když přijde nový trenér, tak je to pro kabinu impuls. Ta dvojka Hejkal – Drsek, která k nám přišla, nás zvedla na maximum. Nikdo se neuspokojí, každý chce víc a víc. Možná i to je jeden z klíčových důvodů, proč se to zvedlo, všichni prostě jezdíme naplno, ať jsou to mladí, nebo staří. Od té doby, co trenéři přišli, se tu udělalo hodně práce.

Budete se na jaře dívat v tabulce směrem vzhůru?
Začínáme na Slavii, to bude těžký zápas. Pojedeme tam zase překvapit. Ale je to ještě daleko. Teď si všichni musíme dobře odpočinout a pak udělat dobrou přípravu. Když budeme takhle pokračovat, tak se nemusíme bát. Sezonu dohrajeme, jak se sluší a patří!

Stínadla TV