Obrázek článku

V neděli nastoupíme doma proti Olomouci

Konečně vyhrát doma! Tepličtí fotbalisté sice zvítězili ve dvou posledních zápasech na hřištích soupeřů, doma ale brali tři body naposledy s Karvinou v polovině září. „Víme o té bilanci, potřebujeme ji zlomit. Myslím si, že když budeme hrát jako na Bohemce ve druhé půli, tak se nemáme čeho bát,“ tvrdí před nedělním domácím soubojem se Sigmou Olomouc, který na Stínadlech začíná v 15 hodin, Jakub Hora.

Hanáci jsou na dvanácté příčce, na desáté Teplice ztrácejí jeden bod. Ve třech posledních zápasech předvedli výborný závěr, díky němuž získali pět bodů. „My musíme hrát koncentrovaně po celý zápas, být soustředění na každou minutu, na tohle se nemůžeme ohlížet, i když nás trenéra na to určitě upozorní,“ tvrdí útočník David Vaněček.

Soubor trenéra Jílka měl na začátku FORTUNA:LIGY velké problémy, nemohl se totiž vypořádat s tím, že zároveň hrál předkolo Evropské ligy. „Dopláceli na to. Podle mě teď nepatří tam, kde jsou, mají daleko lepší tým. Myslím si, že půjdou nahoru, čekám těžký zápas,“ větří ofenzivní záložník Jakub Hora, který v neděli odehraje jubilejní 200. prvoligové utkání.

Na co si dát u Sigmy pozor? V minulé sezoně zlobil „žlutomodré“ brankář Buchta, v Olomouci jim dal gól Houska. „Ten jejich tým je vyvážený. Vepředu je i Nešpor nebezpečný. Ta hra ale bude o nás. Musíme Olomouci vnutit, co chceme hrát, jak chceme pracovat, abychom vyhráli,“ upozorňuje Hora.

Teplicím bude proti Sigmě chybět vykartovaný Krob.

Utkání FK Teplice – Sigma Olomouc začíná v AGC Aréně Na Stínadlech v nedělní 15. hodinu. „Pod novým trenérem jsme všech pět zápasů odehráli dobře, i jsme získali nějaké body, naše výkony měly stoupající tendenci. Doufám, že to tak bude dál a že zápas s Olomoucí zvládneme. Zvu diváky do hlediště, určitě se mají na co těšit,“ vyzývá fanoušky k návštěvě Stínadel Vaněček.

Stínadla TV