Obrázek článku

Jan Krob: Strašně se nám ulevilo

Slovácko – Teplice 0:2! Výsledek ze sobotního zápasu je výmluvný, Tepličtí dokázali zvítězit a v tabulce si polepšit o kýžené tři body. Jan Krob, levý bek „žlutomodrých“, se pod vítězství „podepsal“ druhou brankou, kterou vstřelil v 32. minutě.

Konečně vítězství! A chutná náramně!
Strašně se nám ulevilo. První půle byla od nás skvělá. Škoda toho vyloučení, ale ubránili jsme to jako mančaft. Za vítězství jsme moc rádi.

O poločase to bylo dva nula, to byla takzvaná „Csaplárova past“, kterou jste navíc přiživili právě tím vyloučením. Říkali jste si o ní?
Dřív jsme si to připomínali, ale radši jsme o tom teď nemluvili, protože v minulosti se nám to dvakrát vymklo. S kluky to určitě máme v hlavách, ale nikdo to neřekl nahlas. Možná proto to dopadlo tak skvěle.

Slovácko hrálo přesilovku, tutovku si ale nevytvořilo.
Občas to tam lítalo. Bylo na nich vidět, že nejsou v pohodě. Měli tam spoustu centrů, mohli je řešit líp, ale nevyřešili. My to známe, prostě když se nedaří, tak se nedaří.

Říká se, že gól z první minuty může uškodit, nebo naopak hodně pomoct. Pro vás platí ten druhý případ.
Jo, cítili jsme se v první půli všichni skvěle. Až na ty tři závěrečné minuty jsme domácí do ničeho nepustili. Určitě nám první branka hodně pomohla.

Tři body bodnou hlavně psychicky, že?
Všichni cítíme, to se budu opakovat, že ta výhra byla důležitá. Budeme doufat, že teď uděláme nějakou sérii. Určitě nám tohle vítězství pomůže. Repre pauza nebyla odpočinková, hodně jsme trénovali, potřebovali jsme to. Skuhrali jsme, ale vyplatilo se nám to. Snad to tak bude i za týden s Ostravou.

Stínadla TV