Obrázek článku

Stanislav Hejkal: Chceme hrát dospělý fotbal

Stanislav Hejkal se v letní přípravě ujal teplické juniorky a jeho svěřenci si v přípravném období vedli velmi dobře, těsně sice podlehli týmům Sokolova a Litoměřicka, ale dokázali porazit juniorku Plzně a Jablonce a remizovat s juniorkou Sparty, ve které hráli například Mazuch, Konaté nebo Hybš.

Jak jste spokojený s generálkou s Jabloncem?
S tímto zápasem panuje spokojenost na půl, protože jsme dostali dvě branky. Učím mužstvo, aby nedostávalo branky, aby zápasy nekončily 4:2, 5:3, raději bychom vyhráli 2:0.

Co letní příprava, proběhla podle plánů?
Příprava byla podle mých plánů, pracovali jsme na změně systému a jde vidět, že se výkony dostavují.

Systém jste změnili na 3 - 4 - 3...
Ano, takhle bychom měli hrát směrem do útoku, směrem do obrany bychom pak měli hrát v pětici vzadu. Je to složitý systém pro střední záložníky, ale snažíme se ho naučit a uvidíme, jestli to přinese výsledky.

V přípravě jste hráli se silnými soupeři, posunula vás tato konfrontace?
Musíme se na to dívat ze dvou úhlů. Chceme s týmem hrát dospělý fotbal a v konfrontaci s dospělými týmy - Sokolovem a Litoměřickem jsme výsledkově zklamali, v utkání s juniorkami jsme naopak měli dobré výsledky. Naším cílem tedy je posunout se blíže tomu dospělému fotbalu.

Plánujete tedy do sezóny vložit i přátelské zápasy s dospělými týmy?
Ještě jsme nad tímto nepřemýšleli, protože jsme do teď kádr skládali a nyní jsem s ním už spokojený. Dalším krokem bude, abychom se v utkání Juniorské ligy chovali jako dospělý tým, když nám to nepůjde, tak se budeme snažit vložit do programu i nějakou konfrontaci s druholigovým nebo třetiligovým týmem, případně i divizí.

Už o víkendu vás čeká start Juniorské ligy, s čím do ní budete vstupovat?
Budeme do ní vstupovat s herním pojetím, které jsme se teď naučili, a mým cílem je, abychom se nepřizpůsobovali soupeři, ale stále hrát to, co se učíme.

Stínadla TV