Obrázek článku

Přátelské utkání: Teplice - Levski Sofia 1:0 (0:0)

Teplický tým dokázal na závěr soustředění na Kypru porazit druhý celek bulharské ligy Levski Sofia parádní brankou Štěpána Vachouška z devadesáté minuty utkání 1:0.

Tepličtí mohli jít do vedení už v páté minutě, kdy Vaněček překonal brankáře Levski, jenže rozhodčí branku neuznal pro údajný ofsajd, o který se však v žádném případě nejednalo. Další šanci měl o dvě minuty později Kučera, kterého vychytal bulharský brankář. Levski ohrozil poprvé Tomáše Grigara v 27. minutě, teplický brankář však dobře vyběhl. Ve 34. minutě pak hráči Levski pálili mimo. Do poločasu ještě ohrozil ještě bulharskou branku David Vaněček, ale skóre se neměnilo.

Po změně stran začali šancí hráči Levski, ale ani oni se neprosadili. Stejně jako Jakub Hora o chvilku později. Levski pak mělo dvě velké šance čtvrthodiny před koncem a pak sedm minut před závěrečným hvizdem, kdy po rohu pálil nad bývalý teplický hráč David Jablonský. Rozhodující moment přišel až těsně před koncem, kdy si zpracoval na vápně míč Štěpán Vachoušek, opřel se do něj a ten skončil přímo v horním růžku branky. Fotografie z utkání najdete na Facebooku ZDE.

Přátelské utkání hrané v Paralimni na Kypru:
Teplice - Levski Sofia 1:0 (0:0)
Branky:
90. Vachoušek.
Sestava Teplic: Grigar - Vondrášek, Ljevakovič, Šušnjar, Krob - Soungole, Kučera (61. Vachoušek) - Vošahlík (61. Nivaldo), Hora, Hyčka (61. Urma) - Vaněček (46. Červenka).

Stínadla TV