Obrázek článku

​Přátelské utkání: Teplice - Újpest FC 0:1 (0:0)

Tepličtí hráči dnes ve druhém přípravném utkání na Kypru podlehli maďarské Újpešti 0:1, když rozhodující branku inkasovali po rohovém kopu v 73. minutě, když už na hřišti byla jedenáctka s průměrným věkem pouhých 22 let. Svěřenci Daniela Šmejkala během utkání neproměnili několik vyložených gólových šancí.

Už po několika vteřinách hry mohli otevřít skóre postupně Hyčka, Hora a Vaněček, ale v obrovské příležitosti ani jeden nedokázal rozvlnit síť. Po jedenácti minutách pak pálil Nivaldo nad branku, o další dvě minuty později vytáhl šanci Hory maďarský brankář. Újpešť poprvé zahrozila až ve 22. minutě z přímého kopu, ovšem skóre se stále neměnilo. Což platilo i po šanci Hyčky a další příležitosti po rohovém kopu teplických hráčů.

Po změně stran měli nejprve šanci hráči soupeře, ale Jan Plachý v teplické brance zakročil. Další velkou příležitost měl v 62. minutě Hyčka, jenže v ní ani v další o několik minut později se nedokázal prosadit. Rozhodující moment zápasu tak přišel v 73. minutě, kdy se Kálnoko-kis trefil po rohovém kopu a zařídil pro maďarský celek výhru v poměru 1:0.

Fotografie z dnešního utkání najdete na Facebooku ZDE. Poslední přátelský zápas Teplic na Kypru je na programu v neděli od 15:00 kyperského času opět na stadionu v Paralimni.

Přátelské utkání hrané v Paralimni na Kypru:
Teplice - Újpest 0:1 (0:0)
Branka:
73. Kálnoko-kis
Sestava Teplic: Plachý - Vondrášek (60. Strada), Kodeš, Tsiskaridze, Krob (70. Šilhan) - Hyčka, Soungole (46. Jeřábek), Gebert, Nivaldo (46. Fillo) - Hora (65. Žitný) - Vaněček (60. Červenka).

Stínadla TV