Obrázek článku

Přátelské utkání: Teplice - Wisla Plock 1:0 (1:0)

Teplický tým zahájil sérii přátelských zápasů na soustředění na Kypru výhrou nad devátým týmem polské nejvyšší soutěže - Wislou Plock. Výhru zařídil po rohovém kopu v 35. minutě Admir Ljevakovič. Tepličtí měli ještě několik šancí na navýšení skóre, ale další branky nepřidali.

První šanci měl už v 7. minutě Martin Fillo, který z úhlu hlavou prověřil polského brankáře. Hlavou to zkoušel i o deset minut později Hora, proti němu musel brankář Wisly vytáhnout parádní zákrok. Další šanci měl Jakub Hora ve 24. minutě po signálu, zblízka ovšem trefil jen brankáře. Skóre se tak měnilo až po rohovém kopu Jana Kroba, ten prodloužil Hora před branku, kde dotlačil míč do sítě Ljevakovič. Do poločasu mohli přidat další branky Fillo a Strada, ale ani jeden se neprosadil.

Po změně stran to zkoušel z dálky Vachoušek, v 55. minutě měli první větší šanci hráči Wisly, střídající Plachý však byl pozorný. Pěknou střelu poslal z dálky těsně vedle polské branky Soungole. Plock mohl srovnat těsně před koncem, kdy po rohovém kopu jeho hráči hlavičkovali mimo. V nastavení ještě měl možnost upravit skóre Hyčka, ale stav 1:0 se již nezměnil.

Fotogalerie z utkání je ZDE.

Přátelské utkání hrané v Paralimni na Kypru:
Teplice - Wisla Plock 1:0 (1:0)
Branky:
35. Ljevakovič.
Sestava Teplic: Grigar (46. Plachý) - Strada (46. Vondrášek), Ljevakovič, Šušnjar, Krob (46. Hyčka) - Soungole, Vachoušek - Fillo, Hora (46. Gebert), Nivaldo - Červenka (75. Šilhan).

Stínadla TV