Obrázek článku

​Základní část jde do finiše, přijďte na sobotní zápas se Slováckem!

Na teplická Stínadla přijede v sobotu odpoledne ambiciózní celek 1. FC Slovácko, který i v této sezoně bojuje o evropské poháry. Teplice si v posledních dvou kolech polepšily v dolních patrech tabulky, zlepšenou formu chtějí předvést i před vlastními fanoušky. Výkop je v 16 hodin.

Skláři doma porazili 1:0 Hradec Králové, poté 3:0 vyhráli v Českých Budějovicích. V tabulce jsou aktuálně čtrnácté, na Zlín a Pardubice, které jsou pod nimi, mají náskok pěti bodů. Uspět chtějí i proti silnému celku z Uherského Hradiště. „Prioritou bude znovu náš přístup. Do každého zápasu jdeme s nějakou představou a taktickým záměrem, zatím se nám vše daří plnit. Jsme schopni hrát kompaktně, organizovaně, čekáme na chyby soupeře. A v Budějovicích byly i první náznaky toho, že jsme sami schopni dostat se díky fotbalovosti do zakončení," pochvaluje si teplický trenér Zdenko Frťala. „Musíme být ale všichni trpěliví a vycházet z toho, co nás přivedlo k úspěšným výsledkům, což je maximální ochota všech hráčů pracovat pro tým," přidává.

Slovácko je v jeho očích obrovsky kvalitním týmem. „Dlouhodobě ukazuje nadstandardní výkonnost, i letos bojuje o pohárové příčky. To, že teď má nějaký výpadek, vůbec nic neznamená. Naopak nás nečeká nic lehkého, protože hosté se budou chtít dostat na vlnu, které je vynesla tam, kde jsou."

Podle Frťaly je za úspěchem Slovácka kvalitní práce. „Klub se rozhodl pro správného trenéra, který má představu o týmu; bylo mu umožněno si ho vybudovat. K dispozici má zkušené hráče, například Daníčka, Kalabišku, Kadlece. Na ně se nabalují mladí. Důkazem o dobré práci je i to, že každý rok klub někoho prodá. Co se hry týče, tak hra Slovácka je založena na agresivitě, pracovitosti, akčním rádiusu. Zvládá důležité momenty zápasu. A i když se nedaří, tak pořád chce hrát nátlakový, náročný fotbal."

Zdenko Frťala by si přál, aby na Stínadla přišlo co nejvíce fanoušků. „Jsme rádi, že nás povzbuzovali v Českých Budějovicích. Každý fanda, který za námi přijde na Stínadla nebo vyrazí ven, je pro nás vzácný. My teď máme ve svých rukách to, že se nám fanoušci můžou vrátit do hlediště. Záleží jen na našich výkonech. Ale jsme moc rádi, že jsme našim příznivcům mohli udělat dvakrát v řadě radost."

Slovácko dvakrát za sebou padlo, nedaří se mu střílet góly. Naposledy prohrálo doma 0:1 s Baníkem Ostrava. „Rozhodla první půlka. Bohužel, inkasujeme po standardce, to nás bolí. Myslím si, že to byla příčina naší prohry. Ve druhé půlce už nám hra nevycházela podle našich představ. Nedostávali jsme se do šancí, nebyl tam žádný tlak v šestnáctce. Z naší strany to nebylo ono," shrnul zápas Vlastimil Daníček

„Opět se projevila naše velká bolest, a to je proměňování brankových příležitostí. Pokles naší střelecké produkce oproti minulé sezoně má objektivní příčiny. Když se podíváme na střelce v předchozích sezonách a aktuální, je jasné, proč nejsme výše,“ okomentoval problémy svého týmu s ofenzivou trenér Martin Svědík.

Utkání bude rozhodovat Jan Všetečka s asistenty Lucií Ratajovou a Lukášem Slavíčkem, čtvrtým rozhodčím bude Karel Rouček. U VARu zasednou Tomáš Batík a Jakub Hrabovský.

Vstupenky na zápas se Slováckem je možné kupovat ZDE.

Stínadla TV