Obrázek článku

​Nadační fond pomohl s vybavením snoezelenu

Nadační fond FK Teplice pořídil za 20 tisíc korun terapeutický vodní sloup do nově vnikajícího snoezelenu, který byl vybudován pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami v Základní škole v Duchcově.

"Jedná se o speciálně upravenou místnost, ve které lze využít technického vybavení k multismyslové stimulaci zraku, sluchu, čichu, hmatu a chuti, nebo napomůže k relaxaci dětí. Působení aktivit ve snoezelenu je pojímáno jako právoplatná terapeutická metoda, která má svůj řád, systém. Právě vodní sloup, za který Nadačnímu fondu FK Teplice velmi děkujeme, je jedním z nejdůležitějších komponentů ve snoezelenu,“ upřesňuje Mgr. Ladislava Hofmanová, zástupce ředitele Základní školy v Duchcově.

"Dětem z Dětského domova, Základní školy a Střední školy, Duchcov, příspěvková organizace se snažíme již řadu let udělat radost například našimi předvánočními návštěvami, kdy jim hráči A týmu předávají dárky či naši mládežníci s nimi svádí v jejich tělocvičně florbalové bitvy. Jsme moc rádi, že jsme mohli naši pomoc a spolupráci ještě rozvinout a podpořit tuto moderní podpůrnou edukační metodu," říká předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.



I vy můžete spolu s FK Teplice pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV