Jablonec - Teplice 2:1 (1:1)

Jablonec - Teplice 2:1 (1:1)

FK Jablonec
17. kolo, HET liga,
FK Jablonec FK Teplice
2:1 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 36. Jovović, 87. Chramosta z pen. - 6. Hora.
ŽK: Lischka - Ljevaković.
Rozhodčí: Královec - Hájek, Myška.
Diváci: 1750.

Team logo

FK Jablonec

Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek - Masopust, Hübschman, Považanec (79. Doležal), Trávník, Jovović (87. Zelený) - Chramosta (90. Kubista).
Team logo

FK Teplice

Diviš - Hyčka, Čmovš, Král, Krob - Ljevaković, Kučera - Vošahlík (87. Červenka), Hora (67. Žitný), Rezek (87. Trubač) - Vaněček.

Komentář k zápasu

Úvodní jarní kolo HET ligy nebylo pro Teplice šťastné. V Jablonci prohrály 1:2 vinou velmi sporné penalty z 87. minuty utkání. Po domnělém faulu Kučery na Masopusta ji proměnil Jan Chramosta.

Skláři šli do zápasu bez ve čtvrtek zraněného Tomáše Vondráška, který si na tréninku ošklivě vymknul kotník. Trenér Daniel Šmejkal tak musel přeskupit sestavu – na beka místo Vondráška postavil Hyčku a na pravou stranu zálohy nasadil Vošahlíka.

Žlutomodří měli skvělý vstup do zápasu. V 6. minutě se tváří v tvář Hrubému prosadil navrátilec na ligové trávníky Jakub Hora. Svůj comeback tak oslavil stylově.

Jablonec se postupem času dostával do hry a čím dál víc zaměstnával Jakuba Diviše v brance Teplic. Gólman hostů se ukázal ve skvělé formě a dlouho držel svůj tým nad vodou. Na přízemní stelu na zadní tyč, kterou po narážečce s Hübschmanem vyslal Jovovič, ale nestačil.

Druhá polovina utkání byla vyrovnaná, velké šance nepřicházely ani na jedné straně. Když už se zdálo, že duel dospěje do nerozhodného konce, zapískal sudí Královec po souboji Kučery s Masopustem pokutový kop. Jan Chramosta ho celkem s přehledem proměnil a zajistil tak svému týmu tříbodový vstup do jarní části soutěže.

Stínadla TV