Zlín - Teplice 2:0 (1:0)

Zlín - Teplice 2:0 (1:0)

FC Zlín
6. kolo, HET liga,
FC Zlín FK Teplice
2:0 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 30. Mehanović, 83. Traore. ŽK: 18. Džafić (ZLN), 52. Mehanović (ZLN) – 23. Kučera (TEP), 48. Krob (TEP), 73. Ljevaković (TEP). ČK: 44. Šušnjar (TEP). Rozhodčí: Franěk – Pelikán, Vlasjuk. Diváci: 4218.

Team logo

FC Zlín

Dostál – Holzer, Gajič, Bačo, Matejov – Jiráček (C) – Džafić (64. Bartošák), Traoré, Ekpai – Mehanović (69. Železník), V. Vukadinovič (90. Hnaníček).
Team logo

FK Teplice

Grigar – Krob, Šušnjar, Král, Vondrášek – Kučera, Ljevakovič (C) – Urma (46. Jeřábek), Rezek (71. Vošahlík), Fillo – Vaněček (87. Haljeta).

Komentář k zápasu

Druhou porážku sezóny utrpěly Teplice v 6. kole na hřišti Zlína. O osudu utkání se rozhodovalo už v první půli, kdy vyrobil dvě individuální chyby stoper Sklářů Šušnjar. V prvním případě jeho zaváhání rezultovalo v úvodní gól Mehanoviće, při druhém selhání Srba s australským pasem musel sudí Franěk vytáhnout z kapsičky červenou kartu. Pár minut před koncem zápasu přidal druhý úspěch Ševců Traoré.

Tepličtí po reprezentační přestávce nastoupili s jednou změnou v sestavě, poprvé v novém ročníku hrál od začátku Urma. Ještě jedna zajímavost – Skláři se ve Zlíně představili po dvaceti letech v modrých dresech. Štěstí jim ale nepřinesly, přestože v úvodu utkání byli aktivnějším týmem. Postupem času ale domácí převzali otěže zápasu do svých rukou a brankář Grigar musel být ve střehu. Ve 30. minutě zužitkoval Jiráčkovu přihrávku Mehanovíć. Grigar si sice na jeho střelu sáhl, vytěsnit mezi tři tyče ji ale nedokázal. Dvě minuty před koncem fauloval Šušnjar před vápnem Vukadinoviće a musel předčasně ze hřiště.

Po obrátce byly Teplice i o jednoho muže méně lepší, dvě Vaněčkovy šance ale zůstaly nevyužity. Dobrá hra hostů gólem odměněna nebyla, naopak na druhé straně se ujala přesná Traorého střela, na kterou strážce teplické branky neměl nárok.

Teplice prohrály ve Zlíně 0:2 a v pátek 15. září hostí od 18 hodin Bohemians Praha.

Stínadla TV