Mladá Boleslav - Teplice 1:1 (1:0)

Mladá Boleslav - Teplice 1:1 (1:0)

FK Mladá Boleslav
18. kolo, První fotbalová liga,
FK Mladá Boleslav FK Teplice
1:1 (1:0)
Logo

Statistiky

Branky: 23. Nečas – 64. Červenka. Rozhodčí: Jílek – Kříž, Kotalík. ŽK: Šušnjar, Jeřábek, Červenka. Diváci: 2797. Držení míče: 51 % : 49 %. Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:1. Rohy: 7:3.

Team logo

FK Mladá Boleslav

Šeda – Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman – Takács, Mareš – M. Vukadinovič, Magera (C) (84. Matějovský), Nečas (74. Jánoš) – Chramosta (69. Železník).
Team logo

FK Teplice

Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevakovič (C), Kučera – Fillo (82. Vošahlík), Hora, Urma (46. Nivaldo) – Vaněček (58. Červenka).

Komentář k zápasu

Teplice v 18. kole ePojisteni.cz ligy dokázaly remizovat 1:1 na horké půdě v Mladé Boleslavi, odkud se body nevozí vůbec snadno. V 23. minutě skóroval domácí Nečas, po změně stran srovnal v 64. minutě střídající Červenka.

Dvacet minut se diváci v městě automobilů nudili, pak ale chybovala teplická obrana a mladoboleslavský Nečas svůj premiérovým gólem poslal domácí tým do vedení. Žlutomodří odpověděli nebezpečnou střelou Kučery, která měla gólové parametry, mezi tři tyče se ale nevešla. Další šance už patřily pouze „Bolce“, nebezpečná byla například hlavička Takácse, dvě skvělé příležitosti měl i Vukadinović.

Jestliže se první půle hostům z Teplic příliš nevyvedla, druhá byla o poznání lepší. Trenérovi Šmejkalovi se povedla střídání, Nivaldo i Červenka hru výrazně oživili. Když poté překonal tečovanou střelou brankáře Šedu, „skláři“ byli rázem lepším týmem, který kráčel za třemi body. Čtvrt hodiny před koncem Teplice spálily tutovku – nejprve Kučerovu střelu Šeda vyrazil k Horovi, který míč do sítě nepropasíroval a Červenka se k němu už nedostal.

Nakonec utkání Mladá Boleslav – Teplice skončilo zaslouženou remízou 1:1. V sobotu 4. března žlutomodří hostí v AGC Aréně Na Stínadlech Bílkovu Jihlavu.

Stínadla TV