Slovácko - Teplice 1:1 (1:1)

Slovácko - Teplice 1:1 (1:1)

1.FC Slovácko
12. kolo, První fotbalová liga,
1.FC Slovácko FK Teplice
1:1 (1:1)
Logo

Statistiky

Branky: 38. Daníček – 13. Jeřábek. Rozhodčí: Pechanec (19. Severýn) – Wilczek, Peřina. ŽK: Košút, Šumulikoski – Fillo, Krob. Diváků: 3368.

Team logo

1.FC Slovácko

Heča – Chvátal, Rada, Košút, Šimko – Šumulikoski, Daníček (46. Ťok) – Diviš, Havlík, Civič – Koné (61. Zajíc). Trenér: Levý.
Team logo

FK Teplice

Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob – Fillo (80. Potočný), Ljevakovič, Kučera, Hrubý (74. Vachoušek), Hora – Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Komentář k zápasu

V pohledném a dramatickém utkání 12. kola ePojisteni.cz ligy mezi domácím Slováckem a hosty z Teplic se zrodila zasloužená remíza. Žlutomodří byli lepší v první půli, po obrátce mužstvo z Uherského Hradiště hru vyrovnalo. Přesto mohli „skláři“ brát tři body, v závěru měli dvě vyložené šance, které ale gólem neskončily.

První gól vidělo tři a půl tisíce fanoušků na Městském fotbalovém stadionu Miroslava Valenty v 15. minutě. Teplice zahrávaly Krobem rohový Kop, Hora ho prodloužil na zadní tyč, kde neobsazený Michal Jeřábek usměrnil balón do branky Slovácka. Byla to první ligová branka teplického stopera.

Kuriozitou poté bylo zranění sudího Pechance, jehož nahradil čtvrtý rozhodčí Severýn.

„Skláři“ měli další šance, například střela Hory měla gólové parametry, mezi tři tyče se nevešla jen o pár decimetrů.
Slovácko se dočkalo vyrovnání z akce, která zprvu vůbec nevypadala nebezpečně. Koné přihrál podél hranice vápna Daníčkovi, který nedal přesnou střelou Grigarovi šanci.

První šanci druhé půle měly Teplice, Fillovu střelu nepustil do branky obránce Košút. Domácí hráči postupem času měli míč více na svých kopačkách, vyložené šance si ale nevytvářeli. Když už měli příležitost, řešili ji zbrkle a nepřesně.
Devět minut před koncem se vyznamenal výtečným zákrokem Grigar, když zneškodnil Zajícovu hlavičku. Na druhé straně střílel hlavou Vaněček, rovněž Heča se blýskl skvělou robinzonádou.

Teplice tak získaly ve dvou po sobě jdoucích zápasech na hřištích soupeřů čtyři body a za týden (5. listopadu) hrají od 17 hodin doma s Hradcem Králové.

Fotogalerie

Stínadla TV