Teplice - Zlín 2:0 (0:0)

Teplice - Zlín 2:0 (0:0)

FK Teplice
10. kolo, První fotbalová liga,
FK Teplice FC Zlín
2:0 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 52. Potočný, 73. Vaněček. Rozhodčí: Příhoda – Arnošt, Hájek. ŽK: Lüftner, Vaněček – Kopečný, Matejov. Diváci: 3062.

Team logo

FK Teplice

Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob – Fillo (82. Vachoušek), Ljevakovič, Hora, Kučera, Urma (90. Kodeš) – Potočný (60. Vaněček). Trenér: Šmejkal.
Team logo

FC Zlín

Dostál – Pazdera, Jugas, Hájek, Matejov (78. Jordan) – Kopečný, Holík (72. Vukadinovič), Hnaníček, Štípek (57. Traoré) – Harba, Diop. Trenér: Páník.

Komentář k zápasu

Po čtyřech zápasech bez výhry se tepličtí Skláři dočkali. Na Stínadlech díky gólům Potočeného a Vaněčka v 10. kole ePojisteni.cz ligy porazili Zlín, který držel sérii bez prohry. Teplice se tak staly prvním celkem, který na podzim dokázal ševce obrat o všechny body!

Žlutomodří byli od začátku aktivnější, ale dlouho si nedokázali vytvořit gólovou šanci. Přišla v polovině první půle, kdy se k zakončení dostal Hora, ale Dostál jeho střelu zneškodnil. Před tím ještě pálil nad Kučera. Poté se osmělil i Zlín, Holík cílil mimo a na konci první půle nastřelil Pazdera zblízka tyč.

Po obrátce Severočeši na Zlín vletěli jak vyhlášený severní vítr. Nejprve Fillo hlavičkoval do tyčky, poté se už ale Stínadla radovala, odražený míč uklidil o tyčku Dostálovy svatyně do sítě Roman Potočný. Domácí i nadále tlačili, zvýšit mohl Hora, brankář Zlína byl ale proti. V 73. minutě přišlo potvrzení náskoku; obrana hostů chybovala, čehož využil střídající David Vaněček a bylo to 2:0. Teplice ještě v závěru díky skvělému Grigarovi přečkaly velkou šanci třetího mužstva tabulky a pak už se se svými fanoušky radovaly ze zcela zasloužené výhry.

Ohlasy trenérů

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): „Do zápasu jsme nevstoupili špatně, ale pak jsme měli ztráty a soupeř se dostal do hry, dal tyčku a my měli štěstí. Vstup do druhé půle se také podařil a dali jsme gól. Pak bylo utkání vyrovnané, Zlín nás prověřil. Po druhé brance už jsme zápas dohráli. Doma jsme vyhráli po dlouhé době, ale nepřeceňoval bych to, ani nepodceňoval. Co to s námi udělá, ukážou další zápasy. Ale už teď je to minulost.“
Bohumil Páník (trenér Zlína): „Věděl jsem že soupeř má kvalitní tým, rychlé hráče po stranách a silné hrotové hráče. Nástup domácích jsme přežili, občas jsme pozlobili, ale nebylo to ono. Největší šanci před poločasem jsme měli Štípkem a bylo potřeba, aby tu šanci dal. To rozhodlo o výsledku. Bylo to o prvním gólu a tentokrát ho dali domácí a výhru si zasloužili. Když jsme se dostali do hry, tak jsme fatálně chybovali. Musíme se z toho poučit a hrát zodpovědnější fotbal. Byli jsme daleko a hráli jsme na riziko v defenzivních prostorech, kde na riziko hrát nemůžete. Věřím, že nás první prohra ovlivní pozitivně. Ukázalo to problém, který byl na hřišti. Celý týden budeme pracovat s hráči na jednotlivých aspektech.“

Stínadla TV