Olomouc - Teplice 6:0 (4:0)

Olomouc - Teplice 6:0 (4:0)

SK Sigma Olomouc
30. kolo, Synot liga,
SK Sigma Olomouc FK Teplice
6:0 (4:0)
Logo

Statistiky

Branky: 17. a 59. Štěrba, 21. Chorý, 39. Ordoš, 43. Navrátil, 88. Mahmutovič.
Rozhodčí: Proske – Kotík, Hock.
ŽK: Hála – Fillo, Krob, Ciskaridze.
Diváci: 4963.

Team logo

SK Sigma Olomouc

Buchta – Hála, Štěrba, Radakovič, Falta – Navrátil (63. Štěpán), Plšek, Ordoš (85. Houska), Ševčík, Petr – Chorý (74. Mahmutovič). Trenér: Jílek.
Team logo

FK Teplice

Grigar – Hora, Jeřábek, Lüftner (46. Ciskaridze), Krob (46. Kukec) – Vondrášek, Fillo, Vachoušek (66. Táborský), Kodeš, Nivaldo – Potočný. Trenér: Vavruška.

Komentář k zápasu

Poslední utkání sezony 2015/2016 Teplicím na hřišti Sigmy Olomouc vůbec nevyšlo. Porážkou 0:6 dali žlutomodří razítko na nepovedený ročník. Po skončení duelu ale smutnili i domácí, kteří po roce sestoupili z nejvyšší fotbalové soutěže.

Na první šanci Sigmy odpověděli žlutomodří, kteří nastoupili oproti utkání s Duklou v téměř nezměněné sestavě, příležitostí Filla, brankář Olomouce Buchta byl ale na místě. O dvě minuty později zahřmělo na druhé straně. Na standardní situaci si naskočil Štěrba a u míče byl první – 1:0! Ve 21. minutě už Sigma vedla o dvě branky, v malém vápně doklepával do prázdné brány Chorý. Třetí gól přidali Hanáci ve 39. minutě. Ordoš pěkně prošel po pravé teplické straně a na vzdálenější ty pálil přesně – 3:0. Čtvrtý hřebíček přidal Teplicím do jejich fotbalové rakve tři minuty před poločasovou přestávkou Navrátil. Skláři byli zralí na ručník


Nezlepšili se ani po obrátce. Domácí sice už nebyli tolik aktivní, ale přesto to byli oni, kdo byl na hřišti pánem. V 59. minutě byl Grigar bezmocný proti pokusu nehlídaného Štěrby – 5:0. Konečnou podobu stanovil zápasu střídající exteplický Aidin Mahmutovič, který dostal míč do běhu a zkušeně ho poslal Grigarovi mezi nohama - 6:0!
„To, co jsme tady předvedli, byl paskvil. Omlouvám se všem našim fanouškům, stejně tak i majiteli klubu,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Teplic David Vavruška.

Vedení FK Teplice vydá v neděli tiskové prohlášení.

Fotogalerie

Stínadla TV