Jihlava - Teplice 0:2 (0:0)

Jihlava - Teplice 0:2 (0:0)

FC Vysočina Jihlava
5. kolo, První fotbalová liga,
FC Vysočina Jihlava FK Teplice
0:2 (0:0)
Logo

Statistiky

Branky: 78. Ljevakovič, 86. Hora. Rozhodčí: Nenadál – Mokrusch, Nádvorník. ŽK: Batioja, Rabušic – Kodeš, Vachoušek. Diváci: 2843.

Team logo

FC Vysočina Jihlava

Hanuš – Blaič, Mišůn, Rosa, Urdinov – Batioja (56. Zoubele), Urblík – Vaculík (66. Šamánek), Hronek (79. Dvořák), Ikaunieks – Rabušic. Trenér: Hipp.
Team logo

FK Teplice

Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob – Ljevakovič – Hora (89. Dressler), Hrubý (87. Vachoušek), Kodeš, Fillo (84. Potočný) – Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Komentář k zápasu

V 5. kole ePojistovna.cz ligy Teplice vyhrály na hřišti jihlavské Vysočiny díky gólům Ljevakoviće a Hory 2:0, před reprezentační pauzou si tak v tabulce polepšily. Trenér Sklářů Daniel Šmejkal udělal oproti předešlým třem duelům, kdy postavil totožnou základní sestavu, tři změny. Místo Urmy hrál Krob, místo Vachouška Kodeš a v útoku nahradil Potočeného Vaněček.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal. Jihlava sice byla nebezpečnější, ale vyloženou gólovou šanci si stejně jako její soupeř nevypracovala ani jednu. Domácí spoléhali spíše na rychlé brejky, chytře totiž nechali hosty hrát a po jejich ztrátách chytře vyráželi na zteč Grigarovy branky. Severočeši měli územní převahu, nedařilo se jim ale vymyslet nic překvapivého, co by jihlavskou defenzivu přelstilo.

Po obrátce se Jihlava pustila sama do útočení, ani tentokrát se ale nedostávala do šancí, které by zaváněly brankou. Když už se ke střele hráči Vysočiny dostali, Tomáš Grigar byl pozorný. V 78. minutě se míč dostal k Admiru Ljevakovićovi, který z velké dálky napálil míč ideálně k pravé tyči branky domácího strážce brankoviště Hanuše – 0:1! O osm minut později pečetil tři body Jakub Hora, když zužitkoval skvělou Krobovu přihrávku.

Po reprezentační pauze čeká Teplice 11. září domácí souboj se Slavií Praha. Hrát se bude od 18.15 hodin.

Fotogalerie

Stínadla TV