Brno - Teplice 0:0

Brno - Teplice 0:0

FC Zbrojovka Brno
3. kolo, První fotbalová liga,
FC Zbrojovka Brno FK Teplice
0:0 (0:0)
Logo

Statistiky

Rozhodčí: Franěk – Kotík, Boček. ŽK: Buchta, Řezníček (oba Brno). Diváci: 4220.

Team logo

FC Zbrojovka Brno

Melichárek – Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský – Buchta – Litsingi, Škoda (87. Šural), Lacko, Štohanzl – Řezníček.
Team logo

FK Teplice

Grigar – Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma – Hora (90. Dressler), Hrubý, Ljevakovič, Vachoušek (59. Kodeš), Fillo – Potočný (72. Vaněček).

Komentář k zápasu

Tepličtí fotbalisté ve 3. kole ePojisteni.cz ligy remizovali na hřišti Zbrojovky Brno 0:0. Po třech odehraných zápasech naší nejvyšší soutěže mají na svém kontě pět bodů a skóre 1:0. V dalším duelu se v pátek 19. srpna představí doma proti Mladé Boleslavi.

Trenér Daniel Šmejkal poslal na hřišti stejnou sestavu, která před týdnem vyběhla na Stínadlech proti Spartě. Po pohárovém zklamání chtěli žlutomodří v Králově Poli zvítězit, což na nich bylo od samého začátku patrné; skláři byli aktivní, domácí Zbrojovku přehrávali. Brno se také snažilo být aktivní, jeho snaha se ale rozbíjela o dobře organizovanou obranu Severočechů. Ti navíc vyráželi do nebezpečných brejků, hlavně po křídle se před Melichárka dostávali poměrně často. Například ve 12. minutě odcentroval zleva Fillo a Potočný hlavičkoval nebezpečně mimo jeho svatyni. Zbrojovka se ke konci poločasu zvedla, vyloženou šanci si ale nevypracovala.

Ve druhé půli byl obraz hry rozdílný. Brněnští byli o poznání aktivnější, často centrovali do vápna, kde měli stopeři žlutomodrých hodně práce. Už ve 49. minutě chytil Grigar hlavičku Řezníčka, i poté musel být neustále ve střehu. Ze sevření domácího týmu se hosté s přibývajícím časem vymanili a sami zahrozili rychlými kontry. Jejich finální fáze ale neměla potřebnou kvalitu, stejně tak bezzubá byla i snaha Brna. Utkání proto skončilo zaslouženou bezbrankovou remízou.

Ohlasy trenérů

Svatopluk Habanec (trenér Brna): „Dva získané body ze dvou zápasů je málo. Teplice jednoznačně přijely pro bod, což bylo vidět na jejich hře a střídáních v závěru utkání. Chtěli jsme vyhrát, což se nám bohužel nepodařilo. Pozitivní ale je, že jsme nedostali branku, nasazení našich hráčů bylo nadstandardní. Teplice mají výbornou defenzívu. Ještě nedostaly gól, hrají v hlubokém obranném bloku. V prvním poločase jsme se seznamovali s plochou i prostředím. Máme v týmu hodně nových hráčů. Z toho pramenily nepřesnosti. Ve druhém poločase jsme na soupeře vlétli nátlakovou hrou. Neměli jsme stoprocentní šance, ale střelecké možnosti jsme měli.“
Daniel Šmejkal (trenér Teplic): „Navzdory dvěma posledním bezbrankovým výsledkům musím říci, že se nezaměřujeme pouze na defenzívu. Chceme střílet branky. Zatím se nám to ale nedaří. Doufám, že už to vyjde příště. Do utkání jsme vstoupili aktivně, zápas byl vyrovnaný. My jsme byli nebezpeční prvních pětadvacet minut a v závěru utkání. Důležité je, že jsme gól opět nedostali. Tato remíza je cenná.“

Fotogalerie

Stínadla TV