Teplice - Sparta Praha 2:2 (1:2)

Teplice - Sparta Praha 2:2 (1:2)

FK Teplice
8. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Teplice AC Sparta Praha
2:2 (1:2)
Logo

Statistiky

Branky: 42. a 83. Gning - 16. Jankto, 40. Čvančara.
ŽK: 64. Jukl - 20. Kovář, 75. Jankto.
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Caletka (Zaoral).
VAR, AVAR: Franěk, Vlček .
Diváci: 10555.

Team logo

FK Teplice

Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Kučera, Jukl (72. Dramé), Urbanec (72. Shejbal) - Trubač - Gning (90+2. Kodad), Fila (61. Žák).
Team logo

AC Sparta Praha

Kovář - Mejdr, Sörensen, Zelený, Höjer - Pavelka, Sadílek, Daněk, Jankto (75. Karabec) - Čvančara, Kuchta (68. Wiesner).

Komentář k zápasu

Před výbornou kulisou více než deseti tisíc diváků přivítali tepličtí fotbalisté v 8. kole FORTUNA:LIGY pražskou Spartou. Před samotným zápasem byl uveden do síně slávy FK Teplice legendární Admir Ljevaković, jehož do tohoto vybraného klubu uvedl Davide Cappellino, prezident AGC pro Evropu a Ameriku, a Pavel Šedlbauer, předseda představenstva FK Teplice. Trenér Jiří Jarošík udělal jedinou změnu oproti základní sestavě s Jabloncem, kdy Jukl nahradil Křišťana.

V prvním poločase se na Stínadlech hrál od záčátku vyrovnaný zápas, žlutomodří na svého soupeře nastoupili odvážně a snažili se hrát, ale první gól přišel přesto z kopaček letenského týmu, když Kuchta posunul míč na Jankta a ten obstřelil brankáře Muchu. Za srovnáním se hnal v 21. minutě Gning, ale srazil ho těsně před vápnem Kovář, který za svůj zákrok viděl žlutou kartu, následný přímý kop tečovala zeď na branku. Srovnání měl na noze po půlhodině hry Matěj Hybš, ten však z úhlu mířil jen těsně vedle branky. Druhý gól tak přidala opět Sparta, když si na roh Höjera vyskočil Čvančara zvýšil na 2:0. Snížení ovšem přišlo vzápětí, Hyčka našel centrm Filu, který posunul na Gninga, jenž hlavou snížil.

Po změně stran to byly Teplice, které měly na svých kopačkách srovnání, když se do šance dostal střídající Žák. Ten řádně protáhl Matěje Kováře v hostující brance. Vyrovnání však přeci jen přišlo sedm minut před vypršením základní hrací doby získal balón Alois Hyčka, který našel Abdallaha Gninga a ten svou druhou brankou v utkání srovnal. Skóre 2:2 už vydrželo až do konce utkání, Teplice si tak odnáší z utkání cenný bod.

Fotogalerie

Stínadla TV