Sparta Praha - Teplice 4:2 (2:1)

Sparta Praha - Teplice 4:2 (2:1)

AC Sparta Praha
14. kolo, FORTUNA:LIGA,
AC Sparta Praha FK Teplice
4:2 (2:1)
Logo

Statistiky

Branky: 30. Krejčí ml., 39. Hancko, 77.a 87. Pulkrab - 40. Succar, 79. Mareš z pen..
ŽK: 48. Ljevaković.
Rozhodčí: Machálek - Kubr, Hurych (Cieslar).
VAR, AVAR: Franěk, Ratajová.
Diváci: 5617.

Team logo

AC Sparta Praha

Nita – Wiesner (83. Vindheim), Panák, Štetina, Hancko – Sáček (71. Pavelka), Krejčí ml. – Pešek, Dočkal (71. Karabec), Haraslín – Minčev (60. Pulkrab).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Hyčka, Mareček, Chaloupek, Vondrášek - Ljevaković (57. Jukl) - Kodad, Bulmaga (46. Krunert), Trubač, Rezek (83. Moulis) - Succar (57. Mareš).

Komentář k zápasu

Teplický tým sužovaný zraněními a disciplinárními tresty dnes v podvečer nastoupil na hřišti pražské Sparty. Při absencích Mazucha, Chlumeckého a Knapíka se na posty stoperů postavili Lukáš Mareček a mladý Štěpán Chaloupek. V záloze pak k překvapení všech nastoupil Admir Ljevaković.

Sparta sice od úvodu zápasu držela míč a kombinovala, ale Teplice pozorně bránily a do šancí domácí nepouštěly. Když už se přeci jen Sparta k nějakému pokusu dostala, tak si ho pohlídal brankář Grigar. Až po půlhodině hry domácí prolomili obranný val, když Ladislav Krejčí mladší hlavou po rohovém kopu přesně zakončil. Ještě hůře mohlo být o pět minut později, když se přes VAR vrátil rozhodčí Machálek k ruce v pokutovém území, ovšem Tomáš Grigar penaltu střelcovi první branky zlikvidoval. Pět minut před poločasem nejprve Dávid Hancko z hranice vápna navýšil vedení domácích, aby hned o minut později snížil Matías Succar po akci Ladislava Kodada.

Po změně stran se na hřiště místo Vicu Bulmagy dostal Štěpán Krunert, který měl během týdne rovněž zdravotní problémy a stejně jako Robert Jukl by nezvládl celé utkání. První šanci ve druhém poločase měli žlutomodří, když Štěpán Krunert protáhl z rohu vápna Florina Nitu. Tepličtí i na dále trápili tým z Letné, velkou šanci na vyrovnání měla dvojice Trubač a Rezek, jenže přečíslení špatně vyřešila. Třináct minut před koncem už to vypadlo, že se žádné drama konat nebude, protože se trefil Pulkrab, jenže hned vzápětí byl ve vápně faulován Vondrášek a nařízenou penaltu proměnil Mareš. Definitivně naděje na bodový zisk žlutomodrých pohřbil tři minuty před koncem Matěj Pulkrab, který zakončil rychlý brejk. Teplice se tak z Letné vrací po statečném výkonu bez bodů.

Fotogalerie

Stínadla TV