Teplice - Příbram 2:0 (2:0)

Teplice - Příbram 2:0 (2:0)

FK Teplice
17. kolo, Synot liga,
FK Teplice 1.FK Příbram
2:0 (2:0)
Logo

Statistiky

Branky: 7. Hora, 16. Ljevaković.
ŽK: 22. Tsiskaridze, 55. Lüftner - 80. Chaluš.
Rozhodčí: Jílek - Hock, Urban.
Diváci: 3228.

Team logo

FK Teplice

Chudý - Vondrášek, Lüftner, Tsiskaridze, Krob - Soungole - Hora, Ljevaković, Vachoušek (85. Kodeš), Kukec (90. Gregáň) - Vaněček (88. Táborský).
Team logo

1.FK Příbram

Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný (46. Tregler), Divíšek - Pilík, Suchan (46. Šabala), Hnaníček, Rezek (81. Moravec), Štípek - Bednář.

Komentář k zápasu

Tepličtí přivítali v prvním jarním kole na domácí půdě Příbram a v základní sestavě se objevilo hned pět zimních posil. Pro Zuraba Tsiskridzeho to navíc byl vůbec první start ve žlutomodrém dresu.

Svěřenci Davida Vavrušky prožili doslova start zápasu jako z pohádky, už v sedmé minutě krásně vysunul Ljevaković Horu do křídla a ten nechytatelně křižnou střelou zavlnil síť za Alešem Hruškou. Navýšit vedení mohl po čtvrthodině hry Vaněček, jenže pálil jen pár centimetrů vedle levé tyče. To Admir Ljevaković o několik desítek sekund možději už byl úspěšnější, dostal míč na střed vápna a neomylně skóroval - 2:0. Tepličtí bojovali o každý centimetr hřiště, Tsiskaridze tým dirigoval, a tak se Příbram nedostávala do šancí. Pokud už ano, tak hráč buď střelu zblokovali nebo skvěle zakročil brankář Chudý, jako to bylo v případě šancí Štípka a Hnaníčka.

Příbram do druhé půle dvakrát vystřídala, ale třetí branku naopak mohli vstřelit opět žlutomodří, Kukec se výborně uvolnil ve vápně, ovšem míč poslal nad branku. A stejně si vedl z podobné pozice i o deset minut později Ljevaković. Příbram sice v těchto chvílích i zásluhou četných standardních situací držela více míč, ale šance měli i nadále tepličtí, střela Vachoušeka v 70. minutě se otřela o břevno. Šance Příbrami o minutu později na druhé straně ovšem také stála za to, po skrumáži ve vápně musel na brankové čáře zasáhnout Jan Krob a pomohl tak Chudému držet čisté konto. To se nakonec podařilo uhájit až do konce utkání, žlutomodří tak zaslouženě porazili Příbram v důležitém a náročném střetnutí 2:0.

Fotogalerie

Stínadla TV