Teplice B - Ústí nad Labem 2:3 (2:1)

Teplice B - Ústí nad Labem 2:3 (2:1)

FK Teplice
23. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga,
FK Teplice FK Viagem Ústí nad Labem
2:3
Logo

Statistiky

BRANKY: 6. Foungala, 24. Vachoušek - 18. Richter, 75. Dao Ismael, 90+2. Čičovský. ŽK: 60. Červenka (Ústí), 68. Březina (Ústí). ROZHODČÍ: Řeháček - Hanousek, Pekař. DELEGÁT: Tereba. DIVÁCI: 300.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 9:8 (4:3, 5:5) - Střely mimo branku 5:3 (2:1, 3:2) - Střely zblokované 3:4 (2:2, 1:2) - Střely celkem 17:15 (8:6, 9:9) - Vyložené šance 5:3 (2:1, 3:2) - Rohy 6:7 (2:3, 4:4) - Ofsajdy 1:6 (1:4, 0:2) - Fauly 11:14 (7:8, 4:6).

Team logo

FK Teplice

SESTAVA: Němeček - Kříž (71. Kolář), Foungala, Hrdlička, Radosta - Křišťan (55. Kapur), Pokorný (86. Korselt), Emmer - Procházka, Vachoušek (86. Lukáš), Bednár (71. Trnovec).

PŘIPRAVENI: Grümann - Köstl.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák, Lipš.

Team logo

FK Viagem Ústí nad Labem

SESTAVA: Němec - Hyčka, Březina, Spychka Bouguetouta - Richter, Čičovský (90+3. Bankole), Kučera, Mareš (67. Dao Ismael) - Červenka, Černý.

PŘIPRAVENI: Četverik - Bárta, Tarasenko, Kaleniuk.

TRENÉŘI: Sochor - Slabý, Simandl, Šimurka.

Komentář k zápasu

B mužstvo FK Teplice odehrálo s favorizovaným FK Viagem Ústí nad Labem podle výstižné glosy sportovního reportéra Františka Bílka derby jako řemen. Přestože mladý teplický tým momentálně bojuje o záchranu, držel téměř 80 minut v šachu ve skvělé formě hrající ústecký tým, který je doslova prošpikován zkušenými borci a je stále ve hře o postup do druhé nejvyšší soutěže. Vítěznou branku Ústí vstřelil ve druhé minutě nastavení po individuální akci Adam Čičovský.

Na Stínadlech se hrál fotbal na třetí ligu s nadstandardními parametry. Do utkání vstoupili lépe domácí, když se již v 6.minutě trefil z 20 metrů Rodney Foungala, který přesnou střelou z první nedal brankáři Davidu Němcovi žádnou šanci na reakci - 1:0. V 11.minutě měli vyloženou příležitost hosté. Po přihrávce Marka Červenky pálil pod břevno kapitán Ústí Jakub Mareš, ale vyrovnání zabránil skvělým zákrokem domácí brankář Luděk Němeček. Na začátku 15.minuty mohli své vedení navýšit domácí, Dominik Procházka vystihl zpětnou přihrávku Daniela Richtera na brankáře Davida Němce a lehce ji podél vyběhnuvšího ústeckého brankáře protečoval, ale míč nakonec jen těsně minul levou tyč. Vyrovnání se dočkalo Ústí v 18.minutě, když po zpětné přihrávce Adama Čičovského z těsné blízkosti skóroval k levé tyči teplické branky Daniel Richter - 1:1. Domácí si ale dokázali vzít vedení po několika málo minutách zpět. Ve 24.minutě po rychlé akci Sklářů poslal zleva parádní centr před branku Matěj Radosta, míč z jeho kopačky si skvělým náběhem našel domácí kapitán Matyáš Vachoušek a hlavou zblízka doslova propálil rukavice Davida Němce - 2:1. I po dalších šancích na obou stranách hřiště se skóre do poločasového hvizdu rozhodčího Řeháčka již nezměnilo a tak šli oba týmy do kabin za jednobrankového vedení Sklářů.

Do druhého poločasu domácí Teplice doslova vlétli a byl to opět kapitán Matyáš Vachoušek, který mohl vstřelit třetí branku Sklářů. Po skvělé přihrávce Matěje Radosty ale nedokázal z levé strany prostřelit Davida Němce. Z následného rohu mohl skórovat autor první branky v teplickém dresu Rodney Foungala, ale nedokázal míč trefit podle svých představ a ten nakonec skončil v rukavicích pozorného brankáře Ústí. V 56.minutě po rohu Vojty Pokorného vystřelil k levé tyči Dominik Procházka a brankář David Němec jeho střelu mířící do sítě na poslední chvíli vytěsnil na další teplický roh. Ústí vyrovnalo v 75.minutě, po narážečce od Daniela Richtera rozvlnil síť za Němečkovými zády přesnou střelou k levé tyči střídající šikula tmavé pleti Dao Ismael - 2:2. V závěrečných minutách měly oba týmy šance strhnout vítězství na svou stranu, ale šťastnější byli nakonec ve druhé minutě nastavení hosté. Důležité vítězství jim v boji o čelo třetiligové tabulky vystřelil po individuální akci umístěnou trefou k levé tyči Adam Čičovský - 2:3.

Dnešní derby jako řemen se hrálo férově a férová atmosféra panovala také v hledišti. “Někdy to je tak, že se obě strany při derby pokopou, dnes to ale bylo férové, i když tvrdé a s maximálním nasazením. Zápas měl tempo, hrálo se nahoru dolů. Na třetí ligu měl zápas výborné parametry," řekl po utkání pro Teplický deník kapitán Ústí Jakub Mareš, zkušený matador s výraznou stopou v historii teplického klubu.

Ohlasy trenérů

Trenér poražených David Šourek byl pochopitelně zklamaný, jeho tým sahal minimálně po bodu. "Remíza by tomu asi slušela víc. Za svůj přístup bychom si ji asi zasloužili. V závěru jsme také měli šance, ale nakonec výhru strhlo na svou stranu Ústí. Myslím si, že rozhodlo to, že se nám vedení dostalo trošku do hlavy. Soupeř to uhrál díky svým zkušenostem, ty nám ještě chybí."

David Šourek dal Ústí obrovský kredit, podle něho se můžou měřit s druholigovými celky. "Podle mě by Ústí mohlo hrát v pohodě střed druhé ligy."

Ohlasy Jakuba Mareše a Davida Šourka | Zdroj: Teplický deník, Autor: František Bílek

Fotogalerie

Stínadla TV