Obrázek článku

Ve čtvrtek startujeme doma baráž!

Teplice čeká ve čtvrtek od pěti hodin první zápas baráže o FORTUNA:LIGU. Na Stínadlech se jim postaví Vlašim, která skončila ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na druhé příčce za prvním Brnem.

Žlutomodří ve skupině o záchranu nadstavbové části z pěti zápasů získali pouze dva body, sesunuli se tak na patnáctou pozici, která znamená účast v baráži. "Rozhodne psychika, aktuální forma, extra motivace pro Vlašim, že by chtěla udělat krok do ligy, pro nás extra motivace, že v ní chceme zůstat. Přimotávají se do toho zranění. I když jde o hodně, oba týmy chtějí hrát fotbal. My jsme ligový tým a ligoví hráči, takže na nás bude daleko větší tlak než na Vlašim. Kluci si doufám uvědomují, že se hraje o všechno. Když baráž nezvládneme, nemáme v lize co dělat," ví trenér FK Teplice Jiří Jarošík.

Proti Pardubicím v posledním zápase hrála kombinovaná sestava, plno opor sklářů bylo mimo hru. Proč? "Nemám rád nějaké šetření hráčů, ale my museli přihlédnout ke zdravotnímu stavu. Hodně kluků se vrátilo po zranění a nechtěli jsme riskovat, protože baráž bez pěti šesti důležitých hráčů neuhrajeme. Rozhodli jsme se, že jim dáme volno. V pondělí se další dva uzdravení přidali do tréninku," informuje Jarošík.

Vlašim se po zdolání Opavy v rozhodujícím druholigovém duelu na baráž těší, o nejvyšší soutěž má zájem. "Radost a emoce, které zažíváme, jsou nepopsatelné. Budeme si to pamatovat do konce "říkal nadšený trenér Vlašimi Martin Hyský. "Ještě ale nejsme na konci naší cesty. Je to jen krůček a část splnění cíle, který jsme si v kabině dali. Netajili jsme se tím, že chceme postoupit. Uděláme vše pro to, abychom baráž zvládli," dodal kouč mužstva Středočechů.

V jaké sestavě Vlašim proti Opavě nastoupila? Vágner – Icha, Broukal, Breda, Svoboda – Rigo (83. Kneifel), Suchan (83. Krunert), Křišťan, Jurásek (70. Solomon) – Zlatohlávek (61. Zinhasović), Gning (70. Toula).

Na Stínadlech první barážový duel startuje v 17 hodin, přijďte i vy podpořit FK Teplice! Vstup je zdarma, první tři tisícovky navíc dostanou k volné vstupence, která bude k dostání na pokladnách nebo ZDE, jedno pivo!

Stínadla TV