Obrázek článku

V sobotu se hraje na Stínadlech se Zlínem

Teplice čeká v sobotu od 15 hodin další domácí zápas, který nese visačku „velmi důležitý”. Na Stínadla dorazí Zlín, který je aktuálně jedenáctý, na „skláře” má desetibodový náskok.

„Ševci” získali z deseti posledních zápasů hubených šest bodíků, což je dusí v dolní polovině tabulky a v nebezpečné vzdálenosti od barážových příček. Ale pozor, v posledním střetnutí, ve kterém Zlín doma remizoval s Baníkem Ostrava 2:2, viděli jeho fanoušci velmi dobrý výkon svěřenců kouče Jana Jelínka. „Podali jsme nejlepší výkon sezony. Dokázali jsme udržet vysoké tempo od začátku do konce, kdy jsme ho ještě stupňovali. Kluci si na sebe upletli bič. Tak by se měli prezentovat. Až na koncovku jim nemám co vytknout,“ řekl po zápase, ve kterém na bránu vyslali 11 střel, dalších 12 šlo mimo.

Proti Baníku se ale Zlínským vykartovali Poznar, Čanturišvili a Procházka. Teplicím naopak bude chybět Mareček, který minulý týden viděl v Edenu proti Slavii červenou kartu. Na duel se „sešívanými” by „žlutomodří” nejraději zapomněli, po milosrdné porážce 0:3 se například řešilo, že na branku vystřelili pouze jednou, navíc z uctivé vzdálenosti. Především se ale rozebíral jejich špatný výkon. „Pozitivních věcí v našem výkonu příliš nebylo. Možná návrat Shejbala, osmnáctiletý Chaloupek, který obstál. A pak určitě gólman Grigar,” povzdechl si kouč Teplic Jiří Jarošík.

Obránce Tomáš Vondrášek doufá, že proti Zlínu teplické mužstvo předvede svým fanouškům diametrálně rozdílný výkon. „Hlavně musíme být přesvědčený o tom, že jdeme vyhrát. Nesmí tam být žádná pochybnost o tom, že bychom zápase neměli zvládnout. Musíme do něj vstoupit tak, jak jsme vstupovali do herně povedených domácích zápasů. Je potřeba ještě lepší vstup. Každý z nás si teď musí uvědomit vážnost situace a udělat vše proto, abychom zápas zvládli.”

Proti Zlínu se „sklářům” daří, statistika ale podle Vondráška v sobotu roli hrát nebude. „Historicky se nám proti němu asi daří, ale v naší situaci se ta statistika maže. My se musíme hlavně poprat sami se sebou a na zápase se připravit v hlavě. Už je potřeba bodovat, všichni to víme!”

Na zápase bude pro fanoušky otevřena pouze východní tribuna, místo na ní budou mít rezervované permanentkáři FK Teplice, kteří si však musí předem zajistit místenku na utkání. Tu si mohou majitelé permanentek zajistit na internetu ZDE, případně na recepci stadionu na Stínadlech každý den od pondělí do pátku od 6:00 do 21:00, v obou případech je místenka zdarma. Rezervace místenek pro permanentkáře bude platit až do soboty 4. prosince do 14:00, od 14:00 bude možné na pokladnách stadionu zakoupit vstupenku i ve volném prodeji.

Na utkání rovněž platí další vládní omezení, tedy že mohou dorazit pouze očkovaní jedinci či lidé, kteří v posledních 180 dnech COVID-19 prodělali. "Klub se musí řídit vládními nařízeními a samozřejmě také Protokolem LFA. Podle vládních nařízení mají z těchto pravidel výjimku děti do 12 let, které bezinfekčnost nemusí prokazovat. Dále pak mládež do osmnácti let, rozočkovaní jedinci a také osoby s kontraindikací. Těm pro návštěvu utkání stačí PCR test," vysvětluje Kovařík.

Jak prokážu bezinfekčnost?

a) Vytištěným dokumentem, který obsahuje Vaše jméno
b) Aplikací Tečka

Respirátory
Na stadion budete vpuštěni pouze s ochranou úst a nosu (FFP2, nebo KN95 bez výdechového ventilu).

Stínadla TV