Obrázek článku

V neděli hrajeme na hřišti Slavie

Druhou polovinu základní části nejvyšší fotbalové soutěže otevřou Teplice v neděli v pražském Edenu. Od 15 hodin se postaví mistrovské Slavii, který touží po čtvrtém titulu v řadě.

„Skláři” pojedou do hlavního města v roli posledního celku tabulky. Na vítězství čekají už dlouhých jedenáct zápasů. Psychiku jim pošramotil i poslední zápas, v němž prohráli 1:2 s Pardubicemi. „Na Slavii můžeme jen překvapit,” ví záložník Daniel Trubač. „Psychika je velký faktor. Bylo to vidět i v minulém utkání, kdy jsme v některých situacích měli svázané nohy,” přidává svůj názor krajní bek Alois Hyčka.

To, že Tepličtí nastoupí na hřišti velkého favorita, ale podle Trubače zase až tak velkou roli hrát nebude. „My víme, v jaké jsme situaci, budeme se snažit, abychom nějaký bod udělali. I když hrajeme proti Slavii, která je obrovsky silná.”

Slavia je v tabulce FORTUNA:LIGY první, doma zatím vyhrála všech sedm duelů, naposledy rozprášila 5:0 Jablonec, stejným výsledkem kolo před tím vyhrála nad Pardubicemi. Ve čtvrtek však remizovala 2:2 s nizozemským Feyenoordem, čímž si zkomplikovala cestu za postupem v Evropské konferenční lize. „Obrovskou individuální chybou v nastavení jsme si nechali utéct vítězství. Je to škoda, protože nás to stálo spoustu sil a spoustu nasazení a práce v utkání,” litoval domácí ztráty trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Ve čtvrtek bylo v Edenu 14 tisíc fanoušků, kvůli nařízení vlády jich v neděli může přijít jen necelá tisícovka. Bude absence diváků pro Teplice výhodou? „K fotbalu patří, když jsou na něm lidi. Lepší by i pro nás bylo, kdyby mohli přijít v neomezeném počtu,” říká Daniel Trubač. „V domácím prostředí je Slavia strašně silná, má fantastické fanoušky. Bude to pro ni škoda, ale i pro některé naše kluky, protože takovou atmosféru ještě nezažili. Já ten stadion mám rád a mrzí mě, že lidi nebudou. I tak se ale vyhecujeme, vždyť je to jeden z našich nejlepších klubů. Pro nás to problém nebude, ale jim motor v podobě diváků chybět může,” myslí si Alois Hyčka.

Stínadla TV