Obrázek článku

Patrik Žitný: Jak začne liga, tak bych měl být připravený

​Znovu chce být mužem, který platí za kreativní srdce týmu, který umí v důležitých chvílích spoluhráčům pomoct. Patrik Žitný v úterý začal přípravu s FK Teplice a na jaře by se měl znovu objevit v sestavě „sklářů". Po těžkém zranění ale začne postupně, zprvu přípravné duely vynechá.

Patriku, jak jsi na tom po dlouhodobým zranění? Už jsi v pohodě?
Už bych měl konečně začít s týmem víc a víc, ale postupně. Zapojím se i do nějakých her, na to se moc těším. S kolenem nemám s ním žádný problém. Doufám, že to bude v pohodě. Spíš mě bolí věci okolo toho, svaly a tak. To je ale příprava, to zmizí.

Kdy se zapojíš do zápasového režimu?
Na začátku přípravy ještě přípravné zápasy vynechám, potřebuji hlavně získat kondici. Jak začne liga, tak bych měl být připravený.

Co se ti vlastně přihodilo? Vím, že na to člověk nerad vzpomíná, ale přesto - pro ty, kteří to neví.
Bylo to na konci dubna minulého roku v Brně, udělal jsem nějaký špatný došlap do strany. Hned jsem věděl, že něco bude špatně, ale nevěřil jsem, že to bude křizák. Musel jsem se s tím smířit a počkat si.

Čekání muselo být psychicky náročné. Nebo ne?
Dva měsíce jsem si trošku odpočinul, ale pak to bylo delší a delší; samá posilovna, běhy, stereotyp. Teď se to změnilo, bylo tam hřiště, míč.

Nebude tě brzdit hlava?
Já si poslední dva měsíce vyzkoušel pomalu s týmem trénovat. Zvykl jsem si, hlava byla lépe nastavená. Sám jsem zvědavý, jaké to bude.

Jaké bylo koukat z tribuny na to, jak se klukům nedaří? To musí člověka štvát, když nemůže pomoct...
Jasně, že vás štve, když jste na tribuně a nemůžete nic udělat. V posledních třech zápasech jsme ale ukázali, že na to máme. Doufám, že to tak bude i v jarní části.

Stínadla TV