Obrázek článku

David Heidenreich v A-týmu Bergama

Odchovanec mosteckého a teplického fotbalu David Heidenreich působí již od léta roku 2016 v italském klubu Atalanta Bergamo a rok 2019 byl pro něj mimořádně úspěšný. David byl zvolen nejlepším českým starším dorostencem za rok 2018 na galavečeru Graasroots, jako kapitán dovedl reprezentaci do 19-ti let na závěrečný turnaj Mistrovství Evropy a získal také italský juniorský titul, když jeho tým po dlouhých 21 letech ve finále Primavery zdolal Inter Milán 1:0 a on patřil do základní sestavy. Na podzim roku 2019 v juniorské UEFA Youth League junioři Atalanty s přispěním mladého českého reprezentačního stopera postoupili ze základní skupiny do jarní fáze této soutěže, kterou každoročně hrají akademie špičkových evropských týmů hrajících aktuální ročník tak populární UEFA Champions League. 

V sezóně 2019/2020 by tak David mohl teoreticky dosáhnout na další významnou metu. Začíná postupně trénovat s A-týmem Atalanty Bergamo, která je momentálně v Itálii na vzestupu, jehož důkazem je historický bronz v uplynulé sezóně a premiérový postup do Ligy mistrů. Lombardští Nerazzuri válí i v nové sezóně, když jsou aktuálně na 4.místě tabulky italské série A za tamními velkokluby Juventusem, Interem a Laziem a dokázali také postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů v konkurenci anglického mistra Manchesteru City, chorvatského Dinama Záhřeb a ukrajinského Šachtaru Doněck a na jaře v osmifinále mezi 16 nejlepšími týmy UEFA Champions League vyzvou španělské Bianconegros - tým Valencia CF - s hráči jako Gabriel Paulista, Kévin Gameiro, Dani Parejo, Michy Batshuayi nebo Ezequiel Garay.

Davidův nesporný talent, úspěchy s juniorským týmem a tréninková píle zaujali hlavního trenéra Atalanty Giana Piera Gasperiniho natolik, že byl nominován do A-týmu Nerazzurri pro mistrovské utkání 19.kola na hřišti Interu Milán, ve kterém nakonec Bergamo v sobotu 11.1. na legendárním San Siru - Stadio Giuseppe Meazza - remizovalo po vyrovnávací brance obránce Atalanty Robina Gosense 1:1. 

Další nominaci dostal mladý český talent hned na to na začátku tohoto týdne, kdy Atalanta ve středu 15.1. odpoledne od 15:00 odehraje utkání osmifinále italského poháru Coppa Italia na stadionu Artemia Franchiho, kde sídlí fotbalový klub ACF Fiorentina za který nastupují hráči jako Franck Ribéry, Kevin-Prince Boateng, Martín Cáceres, Federico Chiesa nebo Dušan Vlahović. 

A tak David postupnými krůčky začíná naplňovat své sny .....

Stínadla TV