Obrázek článku

Ženy | FK Teplice - SK Olomouc Sigma

O víkendu odstartoval nový soutěžní ročník II. celostátní ligy žen. Teplicím se podařilo vstoupit do nové sezóny na výbornou. Na domácí půdě zvítězily nad Sigmou Olomouc 2:1. O branky Teplic se postarala Badinková společně s Galbavou, která vítězství zajistila v posledních minutách utkání.


Do prvního utkání v sezóně jsme šli s odhodláním neztratit body na domácím hřišti a úspěšně vstoupit do nového ročníku 2. ligy.

Zápas byl v úvodu poměrně opatrný, bez výraznějších příležitostí z obou stran. My jsme se jako první dostali do dvou slibných příležitostí, které jsme však neproměnili. Naopak ve 30. minutě se projevila naše stará slabina, kdy jsme inkasovali po standardní situaci soupeře. Naštěstí brzy po inkasované brance Badínková zužitkovala velmi dobrý pressink, přinutila soupeře k chybě, kterou bezpečně potrestala. Ve druhém poločase jsme se dostali pod mírný tlak soupeře a nedokázali jsme najít protihru proti jejich územní převaze. Díky výbornému výkonu obou středových obránkyň a obětavému výkonu zbytku družstva, jsme ani v této fázi zápasu nepustili soupeře do žádných nebezpečných příležitostí. Naopak ke konci utkání jsme hru vyrovnali a v 84. minutě Galbavá rozhodla o našem vítězství po pěkné akci po straně hřiště. Ve zbytku utkání jsme si už vítězství vzít nenechali a naopak jsme si vytvořili další příležitosti, které jsme však nedokázali proměnit.
Oceňuji skutečně bojovný výkon družstva, který vedl k zisku bodů. Taky nemohu neocenit poctivý přístup a nasazení hráček dorosteneckého družstva, které nás v tomto zápase velmi dobře doplnily.

Následující utkání:
Neděle 15.9.2019 | FC Hradec Králové - FK Teplice | 14:00 | Nový Hradec Králové

Stínadla TV