Obrázek článku

Tomáš Vondrášek: Teď se musíme připravit na Opavu

​Tomáš Vondrášek se proti Karviné blýskl několika pěknými momenty, byl u druhé branky Severočechů. Nyní už upíná svůj zrak do Brna, kde se Teplice představí v sobotu v rámci 9. kola FORTUNA:LIGY při utkání proti domácí Opavě.

Proti Karviné jsi předvedl skvělý průnik po pravé straně, z něhož padla rozhodující branka zápasu. To určitě zvedlo sebevědomí!
Určitě! Jak mně, tak týmu takový zápas chyběl, už jsme ho potřebovali. Jsem rád, že jsme to výsledkově zvládli, i když víme, že hra nebyla učesaná. Takový zápas jsme potřebovali vyhrát za každou cenu, zkrátka jakýmkoliv způsobem, jsem za to rád. Teď se musíme připravit na další utkání.

To vás čeká v sobotu v Brně s Opavou. Nejel byste raději do Opavy? V Brně vás asi nečeká dobrá atmosféra.
Je pravda, že i když v Brně hraje Zbrojovka, tak ta atmosféra není jako na jiných stadionech. Teď tam hraje Opava, situace je taková. Všichni bychom určitě byli rádi, kdyby se hrálo v Opavě, tam je to super, má vyhlášené fanoušky. Pro nás je ale možná lepší, že Opavu tolik fanoušci v Brně hnát nebudou, nebudou tam v tak velkém počtu, jako by byli v Opavě. Má to svá pro a proti. Musíme se na to připravit stejně, ať se hraje kdekoliv.

Máš zkušenosti se zápasy na neutrální půdě?
Teď mě nic nenapadá, jen finále poháru, kdy jsme hráli na Strahově. A možná s Ústím, kdy se hrálo u nás, protože v Ústí se liga hrát nemohla.

Specifikem sobotního zápasu bude také to, že nastoupíte v bílých dresech, ve kterých jste už dlouho nehráli!
Bude to velká změna, opravdu jsme dlouho v bílých nehráli. Pro mě osobně je to příjemná změna, mám bílé dresy rád, vůbec mi to nevadí. Po dlouhé době je oprášíme a já věřím, že vítězně.

Stínadla TV