Obrázek článku

V sobotu do Brna na utkání s Opavou

​Po dlouhých letech je v lize Opava, klub se silným fanouškovským zázemím. Po osmi kolech mají Slezané na svém kontě pouhé čtyři body, což je částečně zaviněné i tím, že své domácí zápasy musí dočasně hrát kvůli rekonstrukci svého stadionu v Brně. A právě Slezský FC Opava je v sobotu dalším soupeřem „sklářů“ ve FORTUNA:LIZE.

Hrát se bude od 17 hodin na stadionu Zbrojovky v Brně, což může být pro Teplické podle Tomáše Vondráška výhoda. „Atmosféra na Zbrojovce není taková jako na jiných stadionech, a to i když tam hraje Brno. Může to být naše výhodě, že domácí nebudou tolik hnaní diváky, jak by byli v Opavě. My se ale na zápas musíme připravit vždy maximálně, ať už se hraje v Praze, Brně nebo Teplicích.“


Dalším specifikem sobotního duelu bude to, že Tepličtí po dlouhé době nastoupí kvůli barevné shodě s Opavou v bílých dresech. „Dlouho jsme v nich nehráli, změna to bude velká, ale pro mě osobně příjemná, mám bílé dresy rád. Věřím, že ty bílé dresy budou oprášeny vítězně!“ přeje si Vondrášek.

Do Brna se těší i Patrik Žitný, který v poslední době chytl střeleckou formu. „Na reprezentačním srazu jsem dal ve dvou zápasech dva góly, ale pokaždé jsme prohráli. Podařilo se mi skórovat i pak v lize a hlavně jsme vyhráli, tak po psychické stránce máme teď lepší náladu. Opava ale nebude jednoduchým soupeřem, v Plzni přestála tlak domácích, hrála velice dobře. Ona nemá co ztratit jako nováček, v tom je její výhoda,“ myslí si Žitný.

Opavští zatím venku prohráli všechny čtyři zápasy, v brněnském azylu ze čtyř duelů vydolovali čtyři body za remízu s Libercem a skolení Jablonce. Vyšlápnout by si chtěli i v sobotu na Teplice, do boje je podruhé povede nový trenér Ivan Kopecký, který převzal vládu po odstoupivším Romanu Skuhravém, jenž „přestoupil“ do pražské Dukly, která bude přímým konkurentem Opavy v boji o záchranu. „Je to neobvyklé, ale my se spíš díváme dopředu. Musíme pomoci novému trenérovi. Má to těžší, protože do toho naskočil strašně rychle. Musíme začít co nejrychleji sbírat body, nejlépe hned doma s Teplicemi,“ ví zkušený opavský fotbalista Pavel Zavadil.

Zápas SFC Opava – FK Teplice bude rozhodovat hlavní sudí Jan Jílek a jeho asistenti Petr Antoníček a Petr Kotalík.

Stínadla TV