Obrázek článku

Jakub Diviš: Na hřišti jsme nechali vše

​Chytal výborně, hlavně v úvodu zápasu Teplic s Karvinou domácí ochránil od pohromy. Jakub Diviš se vrátil mezi tři teplické tyče ve velké fazoně, svému týmu pomohl ke třem důležitým bodům.

Hlavně v úvodu ses pořádně zapotil, že?
Zapotil, nečekal jsem takový průběh, že Karviná bude mít až tolik nepříjemných situací před bránou. Trenér nám říkal, že Karviná takhle hraje, že má závary a skrumáže. Jsme rád, že jsme v první půli neinkasovali a pak byli hodně efektivní.

Proč byl začátek takový?
Myslím, že je to zřejmé. Výsledky nemáme nejlepší, sebevědomí kluků je prostě nízké. Samozřejmě, že jsme se to snažili hecovat. Když je tým v útlumu, tak je důležité se semknout a když to nejde fotbalově, tak nezbývá než jezdit po prdeli, vyhrávat osobní souboje. Fotbalové to moc nebylo, ale bylo vidět, že máme v týmu zdravé srdce. Každý musel vidět, že kluci makali, chytali je křeče, bylo to na 130 procent. Na hřišti jsme nechali vše.

A asi ani vám neprospěla pauza, chvíli trvalo, než jste chytli rytmus.
To ano, byl to první zápas po pauze, 14 dnů je dlouhých. Všichni jsme cítili, jak je ten zápas důležitý, proto byl o to víc důležitější přístup a koncentrace.

A jak byl náročný začátek, tak i konec. Poté, co Karviná snížila, jste se museli bát.
Ty závěry jsou pak vždy trošku o štěstí. Soupeř se dostal na kontakt, šel do útoku, v závěru měl ve vápně hodně lidí, i brankáře. My jsme nevyřešili dobře nějaké brejky, škoda, mohlo být jasno dříve. Pak jsme byli odměněni za bojovnost, urvali jsme to.

Co ti proletělo hlavou, když rozhodčí naposledy zapískal?
Obrovská radost, že jsme to zvládli. Ty body jsou hrozně důležité.

Stínadla TV