Obrázek článku

Přípravkové kategorie si zatrénovaly s Chabařovicemi a Bílinou

V rámci podpory okolních menších klubů a navázání přátelských vztahů s nimi se tentokrát trenéři přípravek FK Teplice vydali se svými týmy do Chabařovic a Bíliny.

Mladší přípravka vyrazila na společný trénink s jiným týmem do Chabařovic. Krásné fotbalové prostředí v Chabařovicích zajistilo, že si všichni trénink užili. Celkem se tréninku účastnilo přibližně 25 dětí. Kluci byli namixovaní do dvou skupin a pod vedením trenérů Tyla s Künzlem si vyzkoušeli spoustu cvičení. “Trénink byl zaměřen na všechny důležité atributy v této kategorii, na které se zaměřujeme. Od rychlosti, obratnosti až po vedení míče, kvalitní převzetí míče do otevřeného postavení a hru jeden na jednoho. Ve finální fázi tréninku si kluci zahráli proti sobě. Chabařovickým děkujeme za skvělý trénink a možnost si zatrénovat v jejich azylu. Věříme, že to nebylo naposledy a znovu se zase někdy potkáme,” říká jeden z trenérů Tomáš Künzl.

Zároveň kategorie U10 si zatrénovala se stejně věkovou kategorií z Bíliny. Trenéři a hráči z ročníku 2009 si zatrénovali na hřišti v Bílině. “Hlavním cílem bylo seznámení se s prostředím a lidmi v klubu. Ukázat jim práci s mladými fotbalisty, zachovat hlavně to, aby byli všechny děti v pohybu. Aby je trénink bavil a oni u fotbalu zůstali co nejdéle. Trénink trval standardně 90 minut, kluci trénovali dohromady, řada bílinských kluků se našim vyrovnala a bylo vidět mnoho skvělých fotbalových dovedností. Kluci si trénink náramně užili i díky tomu, že nás správce pustil na hlavní stadion s travičkou jak v lize,” popisuje šéftrener teplických přípravek Petr Háša.

Stínadla TV