Obrázek článku

Sedmnáctka jde v boji o ME dál, Marek Richter byl u toho

Reprezentační výběr do 17 let vyhrál i třetí utkání 1. fáze evropské kvalifikace, když zdolal Dánsko 1:0. Svoji kvalifikační skupinu tak vyhráli svěřenci Václava Černého bez ztráty bodu. Znovu byl u toho také teplický stoper Marek Richter, který je dokonce kapitánem tohoto reprezentačního týmu. V základní sestavě odehrál celé utkání.

Jediný gól zápasu dal v 53. minutě Turyna. Stejně jako proti Andoře, ani tentokrát Češi neinkasovali, ve třech zápasech na turnaji dostali jen jediný gól. "Kluci za dnešek zaslouží velkou pochvalu, sehráli jsme nejlepší zápas v kvalifikaci a především první poločas byl velmi povedený. Druhý poločas se trochu vyrovnal, ale šli jsme za vítězstvím a v podobě gólu jsme se dočkali zasloužené odměny. Tři výhry v kvalifikaci jsou hodně pozitivní počin, před začátkem to bylo těžké odhadovat, ale tohle je výborný výsledek. Naši hráči v každém zápase ukázali srdce a charakter, za což jim patří pochvala. Uspěli jsme zaslouženě a teď se těšíme na další fázi kvalifikace," zhodnotil spokojený trenér Václav Černý.

Statistika zápasu

Česká Republika "17" - Dánsko "17" 1:0 (0:0)
Gól:
53. Turyna.
Sestava ČR: Jedlička - Kostl, Chaluš, Richter, Balvín - Miker (71. Freit), Sadílek, Král, Žežulka, Plachý (78. Souček) - Turyna (65. Lingr). Trenér: Černý.

Druhé úterní utkání skupiny 12:
Rumunsko - Andorra 1:0 (0:0)
Konečná tabulka 12. kvalifikační skupiny

1. Česká republika 3 3-0-0 4:1 9
2. Rumunsko 3 2-0-1 8:3 6
3. Dánsko 3 1-0-2 4:8 3
4. Andorra 3 0-0-3 1:5 0

Stínadla TV