Obrázek článku

Tomáš Vondrášek: Jsem hrozně rád, že jsme se zapojili do projektu NEWLEGS

​Před startem jara se Tomáš Vondrášek zranil, na kotníku si při špatném pohybu udělal ošklivý výron. Pět zápasů musel vynechat, do šestého proti Spartě ale naskočil. Podal velmi dobrý výkon a přispěl k remíze 1:1.

Po dlouhé době sis zahrál prvoligové utkání. Hned to bylo proti Spartě, takže návrat jako hrom.
Bylo to pro mě celkem nečekané, abych řekl pravdu. O mém startu se rozhodlo na poslední chvíli, protože jsem nevěděl, jestli to vůbec půjde. Až den před zápasem jsme si s trenérem řekli, že do toho půjdu hlava nehlava. Byl jsem přesvědčený, že to bude držet. Jsem rád, že jsem takové rozhodnutí udělal a na hřiště se dočkal.

Jak jsi na tom byl po tak dlouhé době se sebedůvěrou?
Možná mi pomohlo právě to, že jsem do poslední chvíle nevěděl, jestli nastoupím. Neměl jsem tak čas nad tím moc přemýšlet. Už jsem ale jednou měl těžké zranění, tak jsem v podobné situaci byl. Snažil jsem se nijak návrat nevnímat, říkal jsem si, že už mám něco odehráno, tak je zápas se Spartou pro mě jen dalším utkáním v kariéře. Myslím, že se návrat povedl.

Jaké to bylo podle tebe utkání?
Myslím si, že jsme si bod určitě zasloužili, v závěru jsme mohli i vyhrát. Nechci říct, že jsme byli lepším týmem, ale na Spartě byla vidět nervozitka, když vedla. Asi se o náskok bála. My jsme naopak zapnuli, ve druhém poločase jsme měli my víc ze hry, bylo to od nás dynamické. Ten bod je určitě zasloužený.

Jak tobě se hrálo?
Snažil jsem se co nejvíc podporovat útočnou fázi a zároveň myslet na zadní vrátka. Věděl jsem, že ale nemůžu lítat, protože vzhledem k té pauze nejsem ve 100% fyzické kondici. Trošku jsem si to proto hlídal. Chtěl bych poděkovat Lojzovi Hyčkovi, že mě na lajně jistil; lítal ze strany na stranu, naběhal snad 20 kilometrů.

Stínadla se hezky zaplnila, atmosféra byla pěkná.
To byla úplně bomba. Bylo slyšet, jak nás lidi podporují při každé útočné akci, fandili nám i do defenzivy. Kéž by to takhle bylo každý zápas, to by ten fotbal vypadal úplně jinak, ale všichni víme, jak to u nás je. Na dálku bych chtěl pogratulovat tomu, kdo vyhrál to auto, doufám, že ho budu vídat po Teplicích co nejčastěji.

Nemrzí tě nakonec, že jsi nebyl ještě v hledišti se vstupenkou a nesoutěžil o auto?
Ještě nevím, kdo ho vyhrál, třeba to byl někdo od nás z rodiny, to teprve zjistím. My jsme všichni malí, možná bychom se do autíčka komplet vešli.

I v dalších zápasech je možnost vyhrát auto!
To je paráda! Mně se moc tahle akce líbí, sledujeme jí v kabině od začátku, hodně se o ní píše, je to fakt hezké. Pro diváky je to zpestření, někomu může auto udělat obrovskou radost.

A ještě jednu akci FK Teplice pro utkání se Spartou připravil – předání peněz Tereze Bártové na projekt #newlegs.
Za to jsem hrozně rád. Měl jsem úplně husí kůži při předávání šeku. Pamatuji si, že při rozlučkách Verby i Vachyho jsem měl husí kůži a teď potřetí při Tereze. Paráda!

Stínadla TV