Obrázek článku

David Vaněček: Potřebujeme odčinit poslední výsledky

V útoku Teplic nastupuje v poslední době v základní sestavě, zatím se může pochlubit třemi vstřelenými góly. David Vaněček ale stejně jako celé Teplice spokojený není, devět bodů po devíti kolech není mnoho. V sobotu proti Zlínu proto bude chtít „Vaňous“ svůj gólový účet rozšířit, jeho hlavním přáním ale je vítězství.

Jaká před zápasem se Zlínem panuje v kabině atmosféra?
Atmosféra je určitě dobrá, těšíme se na to utkání. Potřebujeme odčinit ty poslední výsledky, které se nám vůbec nepovedly.

Jak jste trávili reprezentační pauzu?
Minulý týden bylo dost tréninků, víkend byl pak volný. Užívali jsme si ho s rodinami, odpočívali od fotbalu.

Jaký by mohl být recept na Zlín?
Nedostat gól a jeden dát.

Zlín se vyznačuje hlavně svou bojovností. Může být cestou k jeho překonání také stoprocentní nasazení, odmakat to?
Samozřejmě, v každém zápase rozhoduje to, jak kdo maká, který tým k tomu lépe přistoupí. My začali v pondělí videem, viděli jsme, jak je Zlín bojovné mužstvo, navíc hodně rychlostně založené. Vepředu je extrémně rychlý Diop, na lajně pak stejně vybavený Vukadinović. Bude důležité je eliminovat a vstřelit nějaké góly.

Jak tebe osobně překvapily podzimní výsledky Zlína?
Abych řekl pravdu, tak mě hodně překvapuje to, kde se nachází. Měl jsem ho před sezonou za tým, který by mohl hrát střed tabulky. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.

Jaké máš se Zlínem zkušenosti?
Ve druhé lize jsem proti němu hrál dva zápasy, ale teď má už určitě jinou sestavu, než já znám. V první lize jsem se s ním ještě nepotkal.

Pojďme pozvat fanoušky do hlediště!
Budeme potřebovat obrovskou podporu, všichni totiž víme, že se nám poslední tři zápasy vůbec výsledkově nepovedly, v Liberci ani herně. Uděláme vše pro to, abychom odehráli výborný zápas, který se bude divákům líbit, a ve kterém vstřelíme spoustu gólů a vyhrajeme.

Stínadla TV