Obrázek článku

Richter byl u výhry sedmnáctky na ME

Gól Ondřeje Lingra ze 44. minuty rozhodl o vítězství české sedmnáctky nad Slovinskem v úvodním utkání evropského šampionátu v Bulharsku. Na hřišti u toho byl i Marek Richter z Teplice, který s kapitánskou páskou odehrál celé utkání a inkasoval žlutou kartu.

V prvním poločase byla hra vyrovnaná a nenabídla prakticky žádnou větší šanci ani jedné straně. "Měli jsme sice územní převahu, ale na hráčích byla znát nervozita. Až po změně stran jsme začali hrát svoji hru," řekl trenér Václav Černý.


Jeho svěřenci dali po přestávce také rychle vedoucí gól - ve 44. minutě se k trestnému kopu postavil Lingr a trefil přesně. "Naše hra se pak uklidnila, byla jen škoda, že jsme nepřidali pojišťovací druhý gól, šance jsme na to měli," řekl Černý. Slovinci hru postupem času víc a víc otevírali a českému týmu se nabízely šance na brejky. Jednu takovou mohl využít v poslední minutě střídající Turyna, postupoval sám na brankáře, ten ale skvělým zákrokem jeho střelu vyrazil.

"Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepší. Je to pro nás moc důležité vítězství. Teď musejí kluci hlavně dobře zregenerovat a připravit se na utkání s Belgií, které už může o mnohém rozhodovat," plánoval po zisku tří bodů spokojený trenér Černý.

ČR U17 - Slovinsko U17 1:0 (1:0)
Góly:
44. Lingr.
ŽK: Richter - Pišek.
ČR: Jedlička - Holík, ichter, Chaluš, Granečný - Žežulka, Král - Lingr (66. Breda), Sadílek, Čermák (55. Vaníček) - Šašinka (77. Turyna). Trenér: Černý.
Slovinsko: Vodišek - Karič (41. Čoralič), Ogrinec, Guček, Rom - Valenčič, Pišek (53. Stredojevič) - Cvjetičanin, Novak (63. Žižek), Mlakar - Elšnik. Trenér: Benedejčič.

Stínadla TV