Obrázek článku

FK Teplice_x_FC Baník Ostrava - komentář k zápasu

Tepličtí fotbalisté výsledkově napravili zakolísání s Libercem, porazili po výborném výkonu Ostravu 2:0, a kolo před koncem letošního ročníku první ligy nadále zůstávají ve hře o druhé místo, které zaručuje účast ve třetím předkole Ligy mistrů. Stejně tak ale hrozí sešup na čtvrté místo, protože jak Slavia, tak Olomouc své zápasy předehrávaného 30. kola také vyhrály.

Teplickou výhru nad Ostravou zařídily dva přesně posazené Doležalovy centry na hlavy svých spoluhráčů. Už v osmé minutě poslal žlutomodré do vedení Sabou a ve 29. minutě se prosadil i důrazný Fenin, pro kterého to byla vůbec letošní premiérová branka. Hosté byli prakticky po celé utkání neškodní, stoperská dvojice Klein - Krmaš odehrála výtečný zápas. Naopak domácí hýřili nápady, jen jim chybělo přesnější zakončení. Stínem duelu s Ostravou bylo zranění obránce Josefa Kaufmana, který musel ze hřiště už po čtvrt hodině. Je u něj podezření na zlomený zánártní kůstek, souboj na Letné s pražskou Spartou tak určitě vynechá.

FK Teplice - Baník Ostrava 2:0 (2:0)
Branky: 8. Sabou, 29. Fenin. Rozhodčí: Helebrant - Pokorný, Chytil. ŽK: Sabou, Mašek - Zavadil.Diváci: 3415. Teplice: Poštulka - Kaufman (16. Fenin), Krmaš, Klein, Ryška - Doležal, Sabou, Benát, Verbíř (90. Abanda) - Mašek, Rilke (66. Szabó). Ostrava: Vašek - Látal, Besta, Klimpl, Tomašák - Bystroň, Cigánek - Joukl (80. Mišinský), Zavadil, Metelka (55. Slončík) - Papadopulos (46. Žůrek).

STATISTIKY: střely na branku: 6:3
střely mimo: 8:1
rohy: 5:4
ofsajdy: 2:0

Hráči zápasu podle www.fkteplice.cz: Pavel Verbíř a Martin Klein

Stínadla TV