Obrázek článku

Tomáš Česlák: Musel jsem oprášit to, co dělají nejmladší hráči

Talentovaný Tomáš Česlák byl kapitánem reprezentačních mužstev ročníku 1993 od šestnáctky až po devatenáctku, jenže poté přišlo vážné zranění kolena, které ho na dlouho vyřadilo ze hry. Následovaly tři operace a poté pobyt na farmě v Chomutově. Od léta pak nyní dvadvacetiletý střední záložník táhl za výbornými výsledky teplickou juniorku, odměnou mu nyní je přeřazení do A mužstva, kam si ho vybral trenér David Vavruška.

Po povedeném začátku sezóny s juniorkou jsi byl přeřazený do áčka, jak to vnímáš?

"Vnímám to moc pozitivně, je to další krůček kupředu a jsem za to hrozně rád."


Trenér Vavruška vás v juniorce hodně sledoval, cítili jste díky tomu i větší motivaci?

"Od začátku přípravy nám trenér naznačoval, že na určité tréninky se budeme zapojovat s áčkem. Když nám to teď takhle v juniorce šlapalo, tak asi není takové překvapení, že jsme už dva hráči přeřazení do áčka."

V juniorce jsi se, když to řeknu v nadsázce, pasoval sám až do role hrajícího asistenta trenéra, tak teď v áčku je to asi trošku jiné...

"Dělali jsme si z toho legraci s Markem Krátkým, protože jsme tam byli nejstarší a asistent trenéra Fišer občas chyběl. V áčku mám jinou pozici, už jsem musel oprášit to, co dělají nejmladší hráči, s Kodym jsem foukal balóny a tak. (úsměv)"

V áčku už jsi byl, kolik to je let, když jsi se poprvé zapojil s A mužstvem?

"Bylo to ještě za trenéra Plíška, takže si myslím, že určitě to jsou čtyři nebo pět let."

Co se změnilo za těch pět let?

"Změnili se trenéři, jsou tu nějací noví hráči, ale je tu i hodně kluků, se kterými jsem tu byl dřív, takže není žádný problém."

A co se změnilo u tebe za těch pět let? Byly tam zdravotní problémy, pak jsi byl na farmě v Chomutově...

"Po tom, co jsem tu byl s A mužstvem, tak jsem měl jít na hostování a místo toho jsem se zranil, takže jsem si prošel třemi operacemi kolena, ale teď jsem se za ty dva roky dal v Chomutově zdravotně do kupy. Doufám, že zdravíčko bude držet a uvidíme, jak to půjde dál."

V létě jste se s trenérem Pekařem dohodli na návratu do juniorky, jak jsi to vnímal? V juniorce už jsi byl dříve ještě jako dorostenec, tak jak jsi to bral nyní? Někdo by to mohl brát jako krok zpět...

"Začal jsem tady přípavu, protože tu mám platnou smlouvu. Měl jsem i nějaké nabídky na hostování, ale rozhodoval jsem se a po čtrnácti dnech přípravy jsme se dohodli, že tu zůstanu, aby se vytvořil dobrý tým, což se nám povedlo."

Stínadla TV