Obrázek článku

Martin Chudý: Jsem rád, že se přestup dotáhl

Martin Chudý se už v pondělí po přestupu z Dukly Praha zapojil do tréninku s teplickým áčkem, zítra ho čeká, stejně jako celý tým, cesta do chorvatského Medulinu, kde proběhne herní soustředění.

Jaké jsou pocity po příchodu do Teplice?
"Jsem moc rád, že se to dotáhlo, protože se to táhlo skoro celý minulý týden. Do včera jsem nevěděl, jestli se to podaří nebo ne. Jsem rád, že to klaplo a můžu se už soutředit jen na trénink a fotbalové povinnosti."

Dotáhlo se to ještě před soustředěním v Chorvatsku, což je pro tebe jistě pozitivní, protože strávíš co nejvíce času s týmem...
"Trenér i klub chtěli, aby měli dalšího gólmana už na soustředění, tak jsem rád, že se to podařilo a jsem tu. Budu mít čas se zaklimatizovat a zapadnout do týmu. Každý den je cenný, protože do ligy zbývá už jen měsíc."

S jakými cíly přicházíš do Teplic?
"Kolektivním cílem je, aby se nám co nejvíce dařilo a dostali jsme se v tabulce výše, protože tam Teplice patří. Co se týká osobních cílů, tak v Dukle jsem byl jako náhradník, tak tady bych se samozřejmě rád dostal do branky a udržel se tam. To všechno záleží na mých výkonech."

Kdyby ses měl teplickým fanouškům představit, tak jaká by byla tvá osobní charakteristika?
"Jsem gólman ze Slovenska, který si prošel slovenskou ligou, českou druhou ligou i nejvyšší soutěží, teď jsem tady v Teplicích. Jsem takový ambiciózní dravý gólman, který se chce prosadit. Troufám si tvrdit, že mám dostatek pokory a snažím se krok po kroku zlepšovat."

Koho z týmu znáš?
"Osobně neznám nikoho, ale z ligy kluky jinak znám, takže to není krok do neznáma."

Takže Chorvatsko využiješ i k seznámení s týmem...
"Samozřejmě, tam bude prostor se seznámit, poznat se a pokecat."

Stínadla TV