Obrázek článku

Teplice posilují i na postu brankáře, přichází Martin Chudý

Vzhledem k dlouhodobému zranění Tomáše Grigara hlásí FK Teplice další přestup směrem na sever Čech. Na Stínadla přichází slovenský brankář Martin Chudý, který dosud působil v týmu pražské Dukly. Chudý se dnes zapojil do tréninku a již zítra odcestuje s týmem na soustředění do Chorvatska. "Jsme rádi, že jsme dotáhli déle plánovaný přestup už nyní v zimě. Vzhledem ke zranění naší jedničky zvyšujeme konkurenci i na postu brankáře," říká k příchodu sportovní ředitel Jan Skýpala.

Šestadvacetiletý gólman odstartoval svou kariéru v FK Raven Považská Bystrica, od dorostu působil v klubu FC Nitra, kde se v roce 2009 dostal do prvního týmu. V sezoně 2012/13 odchytal většinu zápasů v nejvyšší slovenské soutěži. V únoru 2014 přestoupil do druholigového českého klubu FC Graffin Vlašim, odkud po půl roce zamířil do Dukly Praha.

V Dukle sice většinu času kryl záda Filipu Radovi, ale při jeho zranění ho poctivě zastoupil a v deseti ligových utkáních dokázal vychytat čtyři čistá konta. V letošní sezóně odchytal zatím čtyři zápasy v MOL cupu a v nich vychytal další tři nuly. Předtím ve slovenské lize odchytal Martin Chudý 59 utkání, ve kterých nasbíral 15 čistých kont. "Jedná se o golmana ve středním věku, který potvrdil své kvality ve slovenské i české lize. Věřím, že bude pro náš klub přínosem," dodává trenér teplických brankářů Patrik Kolář.

Profil:

Jméno: Martin Chudý.
Post: Brankář.
Národnost: Slovensko.
Datum narození: 23. 4. 1989.
Výška: 187 cm.
Váha: 87 kg.

Stínadla TV