Obrázek článku

V neděli nás čeká duel v Ostravě

Po reprezentační přestávce se znovu roztáčí kolotoč nejvyšší fotbalové soutěže. FK Teplice, osmý tým tabulky, v nedělí míří do Ostravy, kde se od 15 hodin utká s pátým Baníkem Ostrava.

Severočeši před pauzou remizovali doma se Slováckem 1:1, poté se plně soustředili na tréninkové jednotky. „Byly tam dvoufázové tréninky, hlavně v minulém týdnu. Ale rozřízli jsme to výletem na Moldavu, kde jsme absolvovali menší túru, připravené jsme měli různé soutěže, třeba i vědomostní, dokonce jsme opékali buřty. Chtěli jsme kluky trošku vytrhnout z toho fotbalového prostředí a myslím, že se to povedlo," usmívá se Jan Rezek, asistent hlavního trenéra Zdenka Frťaly.

Co očekává od nedělní konfrontace s Baníkem? „Je v horní polovině tabulky, hodně se o něm mluví. Na jaře ještě doma nevyhrál, o to víc těžký to pro nás bude, protože to bude chtít zlomit. Jenže každý soupeř se dá porazit, s tímhle do Ostravy pojedeme."

Teplice měly několik hráčů v mládežnických reprezentačních výběrech, dařilo se například Danielu Filovi, který se prosadil i střelecky. „Přenesl si formu i do reprezentace, zúročil snahu celého týmu a dal dva krásné góly. Jsme rádi, že se klukům dařilo," pochvaluje si Rezek.

Ostravský Baník naposledy loupil v Pardubicích, kde porazil domácí tým 1:0. Do zápasu se skláři půjde bez vykartovaného záložníka Tomáše Riga. „Teplice jsou protivný, nepříjemný, dobře a poctivě bránící soupeř, který se nikam nepožene. Bude trpělivě čekat na chyby, na standardky a vyrážet z bloku do brejků. Nečekám, že budou hrát něco jiného, než třeba posledně u nás Olomouc. Zvlášť když všichni vidí, že to na Baník funguje,“ soudí legenda klubu z Ostravy Martin Lukeš.

Na utkání se chytá také kotel Tepličáci, který vypravuje autobusový zájezd, ve kterém zbývá ještě několik míst. Hlásit se můžete na jejich facebookové stránce.

Stínadla TV