Obrázek článku

V Teplicích proběhly dvě akce na podporu Nadačního fondu FK Teplice

V minulých dnech se konaly v Teplicích dvě velmi povedené akce s charitativním podtextem na podporu Nadačního fondu FK Teplice.

Za první z nich stál člen správní rady NF FKT Oldřich Slavík, který ve spolupráci se SKUPINOU OLPE a Metropolí Teplice, uspořádali zajímavou besedu o Africe. Vystoupili na ní světoznámí cestovatelé a milovníci divočiny Steve Lichtag a Richard Jaroněk. Celý výtěžek z této akce, tedy přes 40 tisíc korun, putoval na účet Nadačního fondu FK Teplice.

Druhá akce s charitativním podtextem nesla název „Ženy ženám, brýle pomáhají“. Jejím cílem bylo pomoci matce dvou dětí paní Martině. Té se při jejím boji se zákeřným onkologickým onemocnění, resp. v důsledku ozařování, podstatně zhoršil zrak. Členka správní rady Nadačního fondu FKT Alice Tylová a majitelka Optiky JJ v Teplicích Jaroslava Gasnárková proto přišly s nápadem uspořádat prodejní předváděcí akci, jejíž výtěžek byl věnován na nákup brýlí pro paní Martinu.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli Martince, která je velká bojovnici a ženou s obdivuhodným náhledem na svět, pomoci. Z prodeje a ze sbírky na místě se nakonec celkem vybralo přes 25 tisíc korun. Navíc dodavatel dioptrických skel společnost Essilor daroval Martině dioptrická skla zdarma. Radost a spokojenost paní Martiny byla velkou odměna pro všechny účastníky akce a potvrzení že pomáhat má smysl“, říká členka dozorčí rady Nadačního fondu FK Teplice Alice Tylová.

I vy můžete pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV